Sähköpotkulaudoilla joustavasti satamaterminaaleille

01.06.2020
Liikenneyhteydet
Tierin sähköpotkulautoja Katajanokan terminaalilla

Helsingin Satama Oy ja TIER Mobillity ovat sopineet vuokrattavien sähköpotkulautojen tuomisesta Helsingin Sataman matkustajaterminaalialueille. TIER Mobilityn sähköpotkulaudat tarjoavat helpon ja ympäristön kannalta kestävän tavan saapua satamaan.

Sopimuksella Tier saa kesäkuun 2020 alusta yksinoikeuden tarjota sähköpotkulautojaan vuokrattavaksi kaikissa Helsingin matkustajasatamissa. Tämän ansiosta sähköpotkulautojen määrää pystytään hallitsemaan tehokkaasti, mikä lisää viihtyisyyttä ja esteettömyyttä satamien terminaalialueella. 

Tier on sitoutunut ylläpitämään tehostetusti lautojensa järjestystä satama-alueella. Tätä varten Tier on koostanut erityisen Ranger -tiimin, jonka tehtävänä on huolehtia sähköpotkulautojen järjestyksestä ja siten parantaa myös siistiä kaupunkikuvaa. Toiminta aloitetaan Länsisataman T2- ja Katajanokanterminaaleilta.

Helsingin Satama on Euroopan vilkkain matkustajasatama, jonka kautta kulkee vuosittain 12,2 miljoonaa matkustajaa. Visiona on tulla maailman toimivimmaksi satamaksi, ja sen saavuttamisessa saumaton matkustajakokemus on tärkeää. Tämä edellyttää sujuvuutta koko matkaketjussa ja erilaisten liikkumismuotojen mahdollistamista satamaan ja sieltä pois. Satamalle on tärkeää olla myös toimiva osa kaupunkia ja toimia kestävän kehityksen edelläkävijänä. https://www.portofhelsinki.fi

TIER Mobility on Euroopan johtava kevyiden sähköajoneuvojen vuokrauspalveluita tarjoava yritys, jonka tavoitteena on tehdä kaupunkiliikkumisesta sujuvampaa. Yhtiö on johtoasemassa käynnissä olevassa kevyen liikenteen muutoksessa, jonka tavoitteena on vapauttaa kaupungit päästöistä ja ruuhkista, edistää autoilun vähentämistä sekä asettaa vastuullisuus ja turvallisuus liiketoiminnan keskipisteeksi. Ympäristökeskeiset arvot huomioidaan myös Suomessa, jossa TIER sähköpotkulautoja ladataan täysin uusiutuvan energian avulla.
Yhtiö aloitti toimintansa lokakuussa 2018 ja toimii nyt jo yli 55 kaupungissa ja 11 maassa ympäri Eurooppaa. https://www.tier.app/fi/

Median yhteydenotot:
Katja Ojala,
General Manager of Finland, TIER Mobillity 
katja.ojala(at)tier.app

Helsingin Satama Oy
sähköposti: mediadesk(at)portofhelsinki.fi 
mediapuhelin: 040 5065280