Valtiovierailu aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä keskustan liikenteessä 1.6.2017

31.05.2017
Liikenneyhteydet
KDM Dannebrog Pakkahuoneenlaiturissa
Tanskan kuningattaren alus KDM Dannebrog Pakkahuoneenlaiturissa 31.5.2017.

Pohjoismaiset valtionpäämiehet vierailevat tällä viikolla Helsingissä onnittelemassa 100-vuotiasta Suomea. Valtiovierailu aiheuttaa varsinkin 1.6.2017 keskustan liikenteessä poikkeusjärjestelyjä, mitkä vaikuttavat myös satamaan kulkevaan liikenteeseen.

Vierailulle saapuvat Norjan, Ruotsin ja Tanskan kuningasparit sekä Islannin presidentti vaimoineen. Tanskan kuningattaren jahti KDM Dannebrog viipyy Pakkahuoneenlaiturissa 31.5.–2.6. ja Norjan kuninkaallinen jahti KS Norge 1.6.–2.6.

Pakkahuoneenlaiturin edustalla oleva parkkipaikka on vierailun takia suljettu.

Valtiovierailu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen erityisesti torstaina 1. kesäkuuta, kun liikenne Presidentinlinnan edustalta katkaistaan noin kello 10.00 ja 14.00 sekä 19.00 ja 19.40 väliseksi ajaksi.

Poliisi neuvoo käyttämään vierailujen aikana kiertoteitä:

  • Katajanokalle on mahdollista päästä vain Pohjoisrannasta tai muualta Kruununhaan suunnasta.
  • Liikenne Etelärannasta ja Eteläesplanadilta Katajanokan tai Pohjoisrannan suuntaan on edellä mainittuna aikana estetty. Fabianinkadun kautta ajaen sulkualueen voi ohittaa Kruununhaan katuverkostoa pitkin.
  • Kaikki Katajanokalta tuleva liikenne ohjataan Kanavakadun sillan kautta Pohjoisrantaan.
  • Pohjoisrannasta liikenne Etelärantaan tai Mannerheimintien suuntaan ohjataan Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta sulkualueen ohi.

Lue lisää liikennejärjestelyistä poliisin tiedotteesta