Helsingin juhlaviikot tuo taiteen keskelle vilkkaita sisääntuloväyliä

12.08.2019
Uutiset
Silent Sea Länsiterminaali 2 lähtöaulassa
Timo Kaukolammen ja Jenni Pystysen kohti horisonttia avautuvaa näkymää kunnioittava teos Silent Sea heijastelee meren valtavuutta.

Länsiterminaali 2:n lähtöaulassa matkustajia tervehtii ENTER HELSINKI –teoskokonaisuuteen kuuluva Timo Kaukolammen ja Jenni Pystysen teos Silent Sea.

Kaupungin sisääntuloväylät muuttuvat elokuussa elämyksellisiksi taiteen tiloiksi, kun ENTER HELSINKI -kokonaisuus tuo ääntä ja valoa eri tavoin hyödyntävät teokset ihmisvirtojen keskelle.

Helsingin juhlaviikkojen aikana 15.8.–1.9. päärautatieasemalla, lentokentällä ja Länsiterminaalissa nähtävät installaatiot suunnittelee kolme taiteilijaparia: Grammy-ehdokkuudellakin huomioitu elektronisen musiikin artisti Jon Hopkins ja audiovisuaalinen suunnittelija Ville Hyvönen, valokuvaaja-dokumentaristi Meeri Koutaniemi ja muusikko Sami Yaffa sekä muusikko-tuottaja Timo Kaukolampi ja valosuunnittelija Jenni Pystynen.

Teokset toivottavat ohikulkijat tervetulleiksi Helsinkiin ja kutsuvat pysähtymään arjen keskellä. Samalla ne haastavat pohtimaan saapumisen, lähtemisen, odottamisen ja vapaan liikkumisen teemoja uusin keinoin.

Teokset tähyävät merelle ja kutsuvat kohtaamaan tuntemattomia

Länsisataman T2-terminaalin lähtöaulassa matkustajia tervehtii Timo Kaukolammen ja Jenni Pystysen kohti horisonttia avautuvaa näkymää kunnioittava teos Silent Sea, joka heijastelee meren valtavuutta. Teos koostuu ripustettavasta installaatiosta sekä unenomaisesta musiikkimaisemasta.

”Yhtenä suurimmista inspiraationlähteistäni toimii pohjoisen alati muuttuva päivänvalo ja se onkin yksi teoksen elementeistä. Silent Sean muoto sai innoituksensa meren monista olomuodoista ja sen ilmentymistä valon kanssa”, kertoo Pystynen. "Meri ei ole enää hiljainen eivätkä valaat kuule kunnolla lauluaan. Teoksen musiikki soi hymninä tämän hiljaisuuden menetykselle" jatkaa Kaukolampi.

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin taidefestivaali, jota juhlitaan ympäri kaupungin 15.8.–1.9.2019.

ENTER HELSINKI -teokset ovat koettavissa koko festivaalin ajan Helsingin päärautatieasemalla, T2 Länsiterminaalissa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lue lisää: https://helsinkifestival.fi/ohjelma/enter-helsinki/