Helsingin kansainvälinen risteilyliikenne käynnistyy M/S Artanian vierailulla 6.8.

28.07.2021
Uutiset

 

MS Artania

Kansainvälinen risteilyliikenne Helsingissä pääsee maahantulorajoitusten lieventyessä käynnistymään perjantaina 6.8. Ensimmäinen vierailija sitten vuoden 2019 on M/S Artania, joka saapui Hernesaareen klo 12.

–  Ilolla tervehdimme risteilyvieraita ja matkailun palautumista. Artanian käynnin lisäksi odotamme  muutamia risteilyaluskäyntejä tällä kaudella, kertoo Helsingin Sataman satamamestari Antti Pulkkinen.

Valtioneuvosto hyväksyi 15.7. päätöksen sisärajavalvonnan päättymisestä ja samalla antoi säännöt kansainvälisten risteilijöiden käynneille Suomen satamissa. Ne sallivat tietyin ehdoin Suomeen risteilyalusvierailuja toisesta EU- tai Schengen-valtiosta.

Rajoitusten purkautuessa myös Helsinki voi aloittaa kansainvälisen risteilykautensa. 

Helsingin Sataman kansainvälisten risteilyaluskäyntien aikatauluja voi seurata sataman nettisivuilla.

Terveysturvallisuus otetaan huomioon kaikessa

Terveysturvalliseen matkustamiseen on risteilyalalla varauduttu huolella.

Helsingin Satama on ollut mukana mm. risteilyvarustamojen ja -agenttien kanssa kehittämässä risteilymatkustukseen malleja, joissa terveysturvallisuus otetaan huomioon kaikessa – niin laivalla kuin maissa vieraillessa ja tehdään tiivistä yhteistyötä käyntisatamien terveysviranomaisten kanssa.

Toimintamalli perustuu varustamojen tekemien terveysturvallisuustoimenpiteiden arviointiin ja jalkauttamiseen yhteistyössä sataman ja kaupungin epidemiologisen yksikön kanssa. Toimintamalliin kuuluvat esimerkiksi ohjatut kiertoajelut pienryhmissä, jotka auttavat minimoimaan risteilymatkustajien ja kaupunkilaisten kohtaamisia.

Lisätietoja: 
Helsingin Satama Mediadesk: mediadesk(at)portofhelsinki.fi, p. 040 506 5280