Helsingin Satama ehdolla Vuoden vastuulliseksi toimijaksi Finnish Travel Galassa

30.06.2017
Uutiset
Puhtaan veden tankkaus

Helsingin Satama on ehdolla Finnish Travel Galan voittajaksi Vuoden vastuullinen toimija -kategoriassa. Voittajat julkistetaan 21.9.2017 Helsingissä järjestettävässä gaalassa.

Kyseessä on ensimmäinen Finnish Travel Gala, joka tulee olemaan jokavuotinen tapahtuma, jossa matkailualan ammattilaiset kokoontuvat palkitsemaan vuoden matkailutekoja ja -ilmiöitä.

Helsingin Sataman ja uuden Länsiterminaali 2 ympäristöystävälliset ratkaisut, kansainvälisen risteilyliikenteen jätevesimaksuissa tarjottu hintakannustin sekä laivojen ja matkustajien liikkumista helpottavat innovatiiviset ratkaisut kiinnittivät palkintoraadin huomion ja toivat ehdokkuuden Vuoden vastuulliseksi toimijaksi.

Helsingin Satama on erittäin mielissään ehdokkuudesta ja siitä, että matkailualalla arvostetaan sataman tekemää työtä ympäristön, turvallisuuden ja yhteiskunnallisen vastuun saroilla. 

Matkustajasatamien sijainti pääkaupungin keskustan ja asutuksen tuntumassa on matkailijoiden kannalta elämyksellistä ja varustamoille menestymisen edellytys. Hyvä naapuruus lähialueiden asukkaiden ja yritysten kanssa on satamalle tärkeää, ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa Satama edistää sujuvaa laivaliikennettä ja luo mahdollisuuksia kaupungin elinvoimaiselle kehitykselle.

Gaalan palkintokategoriat ovat

  • Vuoden innovaatio
  • Vuoden vastuullinen toimija
  • Vuoden Suomi-kuvan nostaja
  • Vuoden matkailuyritys
  • Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus
  • Koukuttavin läsnäolo sosiaalisessa mediassa

Voittaja-ehdotuksia kaikkiin kuuteen kategoriaan saivat antaa matkailualan ammattilaiset. Lisäksi Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus- ja Koukuttavin läsnäolo sosiaalisessa mediassa -kategorioihin sai antaa voittaja-ehdotuksia myös koko Suomen kansa. Ehdotuksia kaikkiin kategorioihin tuli yhteensä yli 950 kappaletta.

Gaalan palkintoraati on valinnut Vuoden vastuullisen toimijan kategoriaan kolme short list -ehdokasta, jotka ovat Anu Nylund, Finnair ja Helsingin Satama. Lopullinen voittaja valitaan elokuussa ja palkitaan gaalassa 21.9.

Lue lisää aiheesta: