Helsingin Satama ja Tapio Lehtinen yhteistyöhön

16.07.2022
Uutiset
Lehtinen ja Takolander
Purjehtija Tapio Lehtinen ja Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan johtaja Kaj Takolander

Helsingin Satama Oy ja Tapio Lehtinen Sailing Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen koskien Tapio Lehtisen maailmanympäripurjehduksia vuosina 2022-2024. Tapio Lehtinen ja Helsingin Satama jakavat sitoutumisen sekä ilmastokriisin ratkaisemiseen ja erityisesti merten hyväksi tehtävään ympäristötyöhön ja haluavat saada muita toimijoita mukaan sekä levittää tietoa tehdyistä toimenpiteistä ja tarjolla olevista ratkaisuista suurelle yleisölle. 

- Tämä on meille erinomainen mahdollisuus olla mukana paitsi jännittävissä Golden Globe Race ja Ocean Globe Race  -purjehduskilpailuissa maailman ympäri, myös saada tämän yhteistyön kautta ympäristötyötämme edistettyä, kertoo Kaj Takolander, Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan johtaja.

Asteria-vene

Tapio Lehtinen haluaa panostaa ympäristöasioiden lisäksi nuoriin ja  ylläpitää tunnettua suomalaista valtameripurjehduksiin tarvittavaa, jo purjelaivakaudelta kansainvälisesti arvostettua merimiestaitoa yllä. Helsingin Satama tulee näkymään syyskuussa starttaavaan Golden Globe Race’en osallistuvan s/y Asterian sekä vuotta myöhemmin Ocean Globe Race’en starttaavan s/y Galianan peräpeilissä veneiden kotisatamana. 

Galiana

 - Olemme ylpeitä voidessamme kertoa juuri Helsingin sataman olevan kotisatamamme. Meren ja kauniin saariston kolmelta puolelta ympäröimä Helsinki on paras mahdollinen koti purjehtijalle. Tämä yhteistyö on meille molemmille luontevaa, aivan kuin puuttuva palapelin pala olisi löytynyt. Maailman onnellisimman maan taloudellinen hyvinvointi on rakentunut merenkäynnin varaan, Helsingin satama on porttimme maailmalle. Kumppanuutemme Helsingin Sataman kanssa vahvistaa yhteyden varsinaiseen hyötymerenkulkuun ja alan toimijoiden ketjuun, kehuu Tapio Lehtinen.

Yhteistyö julkistettiin tänään lauantaina Olympiaterminaalin 70-vuotisjuhlatilaisuuden yhteydessä.


Lisätiedot: Helsingin Sataman mediadesk, puh. 040 5065280, mediadesk@portofhelsinki.fi.