Helsingin Satama on mukana testaamassa uivia meriroskiksia

10.02.2017
Uutiset
Seabin
Keksijät Peter Ceglinski ja Andrew Turton Seabin V4-mallin kanssa. Kuva: Wärtsilä

Wärtsilä lahjoittaa kaksi Seabin-protyyppiä eli uivaa meriroskista Helsingin kaupungille ja Helsingin Satamalle testikäyttöön. Maailmanlaajuinen kolmen kuukautta kestävä pilottiohjelma käynnistyy huhtikuussa 2017, jossa Helsinki on yksi Seabin roskisten sijoituspaikoista. Helsingin kaupunki ja Helsingin Satama huolehtivat Seabinien, jotka sijoitetaan satama-alueille, päivittäisestä tyhjentämisestä.

Seabin on uiva meriroskis, joka sijoitetaan veteen pienvenesatamissa, telakoilla sekä purje- ja kauppasatamissa, joissa se kerää talteen vedessä ajelehtivat roskat. Pintavesi imetään Seabinin keräyspussisuodattimen läpi. Kun vesi sen jälkeen pumpataan takaisin satama-altaaseen, roskat jäävät talteen keräyspussiin, josta ne hävitetään asianmukaisesti.

Kolmen kuukauden testijakson aikana pilottikumppaneilta kerätään käyttökokemuksia ja tietoa. Näiden pohjalta alkaa kaupallinen myynti, jolloin on mahdollista, että Helsinkiin saadaan neljä roskista lisää.

Teknologiakonserni Wärtsilä on sopinut Seabin-startupin kanssa kolmen vuoden yhteistyön ja kumppaanuus on osa Wärtsilä-konsernin Suomi 100 -ohjelmaa. Wärtsilä haluaa tukea Helsingin kaupunkia ja Helsingin Satamaa meriympäristön puhdistamisessa.

Seabin

 

 

 

 

Lisää aiheesta:
Wärtsilä Oyj Abp, lehdistötiedote, 10.2.2017


Wärtsilän Suomi100 sivut:
http://www.wartsila.com/finland-100/seabin-project

Lisätietoja
Helsingin Satama
vistintäpäällikkö Eeva Hietanen
eeva.hietanen(at)portofhelsinki.fi
puh. 050 354 3616