Helsingin Satama Oy keskittyy toimiviin matka- ja kuljetusketjuihin

25.09.2018
Uutiset
Helsingin Sataman organisaatiokaavio, syksy 2018

Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaaren johdolla työstetyn uuden strategian mukaisesti Sataman tavoitteena on olla maailman toimivin satama. Sen myötä Satama keskittää liiketoiminnot jatkossa laivaliikenteen matkustajien palveluihin ja rahdin kuljetusketjuihin.

– Uudella mallilla pyritään entistä selkeämpään liiketoimintojen johtamiseen ja kehittämiseen. Kun asiakassegmentit ovat yksissä käsissä, on mahdollista kehittää toimintoja aiempaa kokonaisvaltaisemmin, kertoo Ville Haapasaari muutosten taustoista.

Sari Nevanlinna
Helsingin Sataman Matkustajaliiketoiminnosta vastaavaksi johtajaksi on nimetty Sari Nevanlinna.

Matkustajaliiketoiminnosta vastaavaksi johtajaksi on nimetty KTM, YTM Sari Nevanlinna, 37, joka aloittaa tehtävässään 1.12.2018. Hänellä on laaja kokemus ja vahvat näytöt matkustajien palvelujen kehittämisestä ja liiketoiminnan johtamisesta mm. Finnairilla.
– Mahdollisuus kehittää matkustajakokemusta Suomen kilpailukyvyn ja saavutettavuuden kannalta merkittävässä yrityksessä, oli tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Lähden innolla kartoittamaan asiakkaiden odotuksia ja rakentamaan niiden pohjalta uusia palveluita, jotka rikastuttavat laajemminkin Helsingin kaupunkikokemusta, Sari Nevanlinna kertoo haasteestaan innostuneena.

Sataman rahtiliiketoiminnot siirtyvät kokonaisuudessaan Vuosaaren sataman johtajan Jukka Kallion vastuulle. Vuosaaren rahtiliikenteen lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat jatkossa myös keskustan satamien rahtikuljetukset.

Samassa yhteydessä nykyinen matkustajasatamista vastaava liiketoimintajohtaja Kari Noroviita nimitetään Tekniset Palvelut -yksikön johtajaksi Timo Laitisen jäädessä eläkkeelle 1.11.2018.