Helsingin Satama palkittiin vuoden vihreimpänä satamana

05.10.2018
Uutiset
Port of Helsinki, greenest port of the year

Kansainvälinen Green Shipping Summit myönsi Helsingin Satamalle vuoden vihreimmän sataman palkinnon. Palkinto jaetaan ympäristöystävällisten hankkeiden toteutuksesta sekä haitallisia päästöjä vähentävien ympäristömääräysten ja -sääntöjen noudattamisesta, jopa ylittämisestä. Voittajat valittiin alan toimijoiden äänestyksellä. Helsingin Sataman nosti voittoon risteilyliikenteelle suunnattu alennus, jolla houkuteltiin varustamoja jättämään alustensa jätevedet sataman laitureilla suoraan Helsingin jätevesijärjestelmään.

– Tuntuu hienolta, että Helsingin Sataman pitkäjänteinen työ merenkulun ja satamatoiminnan ympäristövaikutusten hallitsemiseksi on huomattu, kommentoi toimitusjohtaja Ville Haapasaari.
– Jäteveden vastaanottomahdollisuudet ovat erinomaiset jokaisella Helsingin Sataman laiturilla ja hintakannustimemme osoittautui toimivaksi. Nykyään noin 90 prosentilla kansainvälisten risteilyalusten käynneistä jätetään jätevettä Helsinkiin.
– Ympäristön hyväksi tekemämme työ jatkuu myös tästä eteenpäin voimakkaana, sillä haluamme tulla kestävän kehityksen edelläkävijäksi omalla alallamme.
 
Green Shipping -tunnustukset 2018 nostavat esille merenkulun ammattilaisten ponnisteluja ja saavutuksia. Yrityksiä palkitaan parhaista käytännöistä ja laadukkaasta toiminnasta merenkulun eri osa-alueilla. Vuoden vihreimmän sataman lisäksi palkittiin vihrein satamapalvelun tuottaja, poikkeuksellisin panostus terveyteen, turvallisuuteen ja ympäristöön, vihrein ja innovatiivisin laivanrakennusratkaisu ja vihrein laivanvarustamo.
 
Palkinto jaettiin Amsterdamissa 2.10.2018, kolmannessa kansainvälisessä Green Shipping -huipputapahtumassa. Tapahtuma on tarkoitettu merenkulun ammattilaisille, jotka kannattavat ympäristöystävällisiä käytäntöjä laivaliikenteessä ja merenkulussa.
 
Lisätietoja: https://www.gssummit.org/

Lue myös:
https://www.portofhelsinki.fi/helsingin-satama/ajankohtaista/uutiset/lahes-kaikilla-kansainvalisten-risteilijoiden-aluskaynneilla
 
https://www.portofhelsinki.fi/helsingin-satama/ymparistovastuu