Helsingin Sataman hinnasto 2021 julkaistu – Ohjaa kestävään kehitykseen

03.12.2020
Uutiset

Helsingin Satama Oy:n hinnasto vuodelle 2021 on julkaistu. Korona-epidemia on lisännyt toiminnan kustannuksia, mutta Helsingin Satama on päättänyt pitää hinnat pääosin ennallaan varmistaakseen osaltaan toiminnan palautumisen epidemian jälkeen. Uusiin jätteiden vastaanottomääräyksiin varaudutaan alusjätemaksumuutoksella, joka siirtää nykyisin erikseen veloitetut jätemaksuosuudet osaksi yleismaksua. 

Helsingin Satama nostaa matkustaja-alusten jätemaksua, mutta ottaa jatkossa alusjätemaksulla vastaan enemmän laivoilla syntyvää jätettä kuin aiemmin. Tavoitteena on kokonaishintatason säilyminen ennallaan. 

Linjaliikenteen matkustaja-autolautat ovat kaikki alusjätemaksuvapautuksen piirissä ja vastaavat jätehuollostaan sopimuskumppaneidensa kanssa, joten käytännössä alusjätemaksun rakennemuutos kohdistuu kansainvälisen risteilyliikenteen aluksiin. 

Päästövähennyksiin kannustaminen jatkuu

Helsingin Satama kehittää jatkossakin toimintaansa tullakseen strategiansa mukaisesti maailman toimivimmaksi satamaksi ja kestävän kehityksen edelläkävijäksi. Näihin tavoitteisiin liittyy kiinteästi myös se, että satama kasvattaa tulevalle vuodelle alusmaksuista myöntämiensä ympäristöalennusten maksimimäärää kuudesta seitsemään prosenttiin.