Helsingin Sataman hinnasto 2022 julkaistu – ympäristöalennuksia ja maltillisia hintamuutoksia

19.11.2021
Uutiset

Helsingin Satama Oy:n hinnasto vuodelle 2022 on julkaistu. Hinnoittelua ohjaa tavoite olla maailman toimivin satama sekä kestävän kehityksen edelläkävijä.  

Päästövähennyksiin ohjaus yhä vahvaa

Helsingin Sataman tavoitteena on saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä vuoteen 2035 mennessä. Satama tehostaa jatkuvasti oman toimintansa energiatehokkuutta, mutta on sitoutunut vaikuttamaan vahvasti myös koko toimialan ympäristövaikutusten hillitsemiseen. 

Vuoden 2022 hinnastossa ympäristöperusteisten alennusten maksimimäärää on jälleen nostettu. Sillä pyritään kannustamaan varustamoja myös jatkossa vähentämään ympäristövaikutuksiaan lainsäädännön minimivaatimuksia enemmän. 

Rahtiliikenteessä entistä suurempiin aluskokoihin valmistautumista

Aluskokojen suurentuessa myös Itämerellä Vuosaaren 13 metriin syvennetty meriväylä saadaan käyttöön loppuvuodesta. 

Samalla vuoden 2022 hinnastossa rahtiliikenteen alusmaksun nettovetoisuuteen tuodaan uusi nettoleikkuri, jolla pyritään edistämään tehokkaampien ja ympäristöystävällisempien alusten käyttöönottoa.

Muilta osin Helsingin Satama pitää hinnat pääosin ennallaan, ja tavaramaksuihin, alusmaksuihin ja kenttävuokriin tulee vuodelle 2022 vain maltilliset 1,8 % inflaatiokorotukset.