Helsinki vastaanotti 11 000 risteilymatkustajaa

28.10.2021
Uutiset
Mein Shiff risteilyalus kiinnitettynä Helsingin Hernesaaren laituriin.
Mein Schiff 1 ehti vierailla Helsingissä tänä vuonna 5 kertaa.

Poikkeuksellinen kansainvälinen risteilykausi päättyi Helsingin Satamassa perjantaina 22.10. TUI Cruises -varustamon Mein Schiff 1 -luksusristeilijän vierailuun. Koronapandemia ja sen mukanaan tuomat matkustusrajoitukset pysäyttivät risteilyt lähes puolentoista vuoden ajaksi kokonaan. Toisena koronavuonna kansainvälinen risteilykausi päästiin aloittamaan elokuun alkupuolella, kun Schengenalueen sisärajavalvonta oli päättynyt.

Lyhyeksi jääneellä kaudella aluskäyntejä ehti kertyä 14, ja niiden mukana lähes 11 000 kansainvälistä risteilyvierasta sai mahdollisuuden tutustua Helsinkiin ja pääkaupunkiseutuun. 

Matkustajista 80 % oli kotoisin Saksasta, 11 % Iso Britanniasta ja 6 % USA:sta.

Jos kauden matkustajamääriä verrataan koronaa edeltäneeseen aikaan, luvut ovat vaatimattomia. Risteilyliikenteen huippuvuosi Helsingissä oli 2019, jolloin matkustajia vieraili kaupungissa 605 000. 

– Uskomme risteilyliikenteen toipuvan ensi kaudella lähelle koronaa edeltänyttä tasoa, ainakin aluskäyntien määrän osalta. Helsinki pystyy tarjoamaan kansainvälisille matkailijoille laatua, elämyksellisyyttä ja luotettavuutta, mitä varmasti arvostetaan myös jatkossa, arvioi Helsingin Sataman satamamestari Staffan Teromaa.

Lisätietoja:
mediadesk(at)portofhelsinki.fi, mediapuhelin virka-aikana: 040 5065280