Kansainvälisen risteilymatkailun kausi käynnistyy Helsingissä 15.4.

13.04.2023
Uutiset
risteilyalukset Mein Schiff 4 ja Costa Fascinosa.
Mein Schiff 4 ja Costa Fascinosa yhtä aikaa Helsingissä loppukesällä 2022.

MS Bolette saapuu 15.4. Hernesaareen ja avaa samalla kansainvälisen risteilykauden Helsingissä. Lokakuulle kestävälle kaudelle on etukäteen varattu 93 aluskäyntiä. 

Kansainvälisiä risteilymatkailijoita ennakoidaan saapuvan 120 000, tutustumaan maahamme sekä Helsingin ja pääkaupunkiseudun nähtävyyksiin, palveluihin ja tapahtumiin.

Itämeren kansainvälisessä risteilyliikenteessä on suuria geopoliittisesta tilanteesta johtuvia haasteita, eikä lähitulevaisuudelta odoteta suurta kasvua.

Sustainable Travel Finland -leima
Helsingin Satama on sitoutunut kestävän matkailun periaatteisiin.

Ensimmäistä kertaa Helsingissä vierailevia aluksia eli ensikertalaisia saapuu kesällä kaksi, joista toinen on koko kauden aloittava MS Bolette 15.4. ja toinen 8.9. Hernesaareen saapuva MS Riviera.

"Aluskäyntejä odotetaan viime kautta vähemmän, mutta uskomme varustamojen saaneen myytyä alukset täydemmiksi kuin viime kesänä", arvelee satamamestari Staffan Teromaa.

Kesän vilkkaimmiksi risteilypäiviksi näyttäisi muodostuvan 29.5. ja 2.7., jolloin Helsingin laitureissa vierailee normaalin linjaliikenteen alusten lisäksi kolme kansainvälistä risteilyalusta. 

Helsingin kansainvälinen risteilyliikenne toipuu hiljalleen koronapandemian aiheuttamasta täyspysähdyksestä.

 
Katso listaus kauden 2023 risteilyaluksista Helsingissä
Katso risteilyalusten laiturit