Laivamatkustuksen sesonki on vilkas

15.07.2019
Uutiset
kids and sea travel

Lähimatkustuksen suosio näkyy Helsingin Sataman matkustajamäärissä, jotka ovat piristyneet edellisen vuoden tasolle. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana Helsingin Sataman kautta kuljetetun rahdin määrä ei yllä edellisen vuoden tasolle.

Kesäsesonki piristää matkustusmääriä

Tammi-kesäkuun kokonaismatkustajamäärä oli 5,5 miljoonaa, mikä oli edellisen vuoden tasolla.
Säännöllisen linjaliikenteen aluksilla kulki matkustajia yhteensä 5,3 miljoonaa (-0,9 %). Tallinnan-liikenne laski 1,5 % edellisestä vuodesta ja Tukholman-liikenne vastaavasti kasvoi hieman, 0,2 %. Kesäsesonki on alkanut vilkkaana. Myös lokakuulle kestävä kansainvälisen risteilijäliikenteen kausi on alkanut positiivisesti ja kesäkuun loppuun mennessä matkustajamäärä on kasvanut 13 % edellisestä kaudesta.

Bulk-tavaraliikenne väheni

Tammi–kesäkuussa Helsingin Sataman kautta kuljetettiin tavaraa yhteensä 7,1 miljoonaa tonnia (-6,1 %). Yksiköidyn tavaraliikenteen* määrä oli 5,9 miljoonaa tonnia (-2,5 %), tuontia oli 2,7 miljoonaa tonnia (-1,7 %) ja vientiä 3,2 miljoonaa tonnia (-3,2 %).

Helsingin Sataman kautta tuodaan irtolastina kivihiiltä Helen Oy:n tarpeisiin. Sen väheneminen näkyi selkeästi myös kokonaistavaramäärän laskussa.

Kontteja liikkui 267 000 **TEUta, mikä oli 2,0 % enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana.
Rekkoja, kuorma-autoja ja perävaunuja kulki tammi-kesäkuussa Helsingin sataman kautta 3,8 miljoonaa kappaletta (-3,6 %).

Tutustu tarkemmin: Helsingin Sataman liikennetilasto tammi-kesäkuu 2019

* Yksiköity tavaraliikenne = merikontit, rekat, perävaunut
**TEU (twenty-foot equivalent units) = 20 jalan merikontti