Länsisatamassa suuronnettomuuden meripelastusharjoitus 26.10.

25.10.2019
Uutiset

Eckerö Linen m/s Finlandialla järjestetään 26. lokakuuta Länsisatamassa suuronnettomuuden meripelastusharjoitus. Harjoitukseen osallistuu helikopteri, useita venepartioita ja yhteensä 150–200 henkilöä.

Kello 21.30 alkavassa harjoituksessa simuloidaan kulussa olevalla laivalla tapahtuvaa tulipaloa. M/s Finlandia laukaisee harjoituksessa kaksi sadan hengen pelastuslauttaa, joihin pelastettavat evakuoidaan pelastussukkaa pitkin. Muutamat vakavammin loukkaantuneita simuloivat osallistujat pelastetaan suoraan laivan kannelta helikopteriin. Pimeällä tehtävässä harjoituksessa valaisuun käytetään valonheittimiä.

Harjoitukseen osallistuu venepartioita Helsingin merivartioasemalta, Helsingin poliisilaitokselta ja Helsingin ja Espoon meripelastusseuroista. Lisäksi harjoituksessa ovat mukana päivystävät meripelastushelikopterit ja Helsingin pelastuslaitoksen meripelastukseen erikoiskoulutettu MIRG-ryhmä. Pelastettavana viranomaisilla on noin 100 niin kutsuttua maalihenkilöä.

Tämän suuruusluokan harjoituksia järjestetään vain kahdesta kolmeen kertaan vuodessa. Harjoitus toteutetaan lokakuussa, koska eri viranomaistahoille harjoittelu nimenomaan syksyn pimeissä ja kylmissä olosuhteissa on erityisen hyödyllistä.

Lue lisää harjoituksesta Eckerö Linen sivuilta.