Länsiterminaali 2:n toinenkin matkustajasilta paikallaan – MS Finlandia siirtyy käyttämään uutta terminaalia 12.6.

30.05.2017
Uutiset

 

LM10 matkustajasilta saapui Länsisatamaan
LM10 Maihinnoususilta saapui Helsingin Länsisatamaan Symphony Sea -aluksella Barcelonasta.

Helsingin Sataman uusi Länsiterminaali 2 saadaan kesän kynnyksellä kokonaan käyttöön. Jätkäsaaren puoleisen laivapaikan maihinnoususilta asennetaan paikalleen 29.5.  Terminaali on täydessä vauhdissaan kesällä, kun myös Eckerö Linen MS Finlandia alkaa liikennöimään sieltä Tallinnaan 12.6.2017.

Länsiterminaali 2 viimeiseksi paikalleen asennettavan maihinnoususillan rakentamisesta vastasi espanjalainen Adelte Ports & Maritime. Silta rakennettiin ja käyttötestattiin Barcelonassa, minkä jälkeen se kuljetettiin rahtilaivalla suoraan Helsingin Länsisatamaan. 11 päivää kestäneen merimatkan jälkeen silta päästiin nostamaan laivasta suoraan käyttöpaikalleen 29.5.

Länsisataman noin 14 metrin korkeudessa kulkevat matkustajakäytävät ovat kiinteitä rakenteita, ja maihinnoususillat taas kuin joustavia liitospaloja käytävien ja alusten välillä. Maihinnoususillan avulla pystytään sopeutumaan niin merenpinnan vaihteluihin kuin siihen, että eri alusten ovet sijaitsevat eri paikoissa.

Uusi matkustajasilta kytketään terminaalin sähkösyöttöön ja otetaan käyttöön kesäkuussa, kun Eckerö Linen MS Finlandia siirtyy 12.6. liikennöimään Helsinki – Tallinna väliä uudelta Länsiterminaali 2:lta. Eckerön Linen lisäksi uutta terminaalia käyttää myös Tallink Siljan Megastar ja Star -alukset.

Länsiterminaali 1 käyttävät edelleen Moby SPL:n Anastasia-alus sekä Tallink Siljan Europa.

Lue lisää: Ajoneuvojen purkureitit muuttuvat Länsisatamassa

Lisätietoja:

Projektinjohtaja Ari Parviainen, Helsingin Satama Oy
p. (09) 310 68017
ari.parviainen(at)portofhelsinki.fi

Co financed by EU