Meriroskikset lisäävät tietoisuutta merien tilasta

21.06.2018
Uutiset

Kelluva meriroskis Seabin kerää nyt toista kesää meressä ajelehtivia roskia Helsingin Kaivopuiston rannassa. Tänä kesänä Wärtsilän lahjoittamia Seabin-meriroskiksia on toiminnassa Helsingin, Turun ja Vaasan lisäksi myös Raumalla ja Hangossa.

Seabin asennus
Meriroskis asennettiin Kaivopuiston rantaan kesäkuun alkupuolella.

Meriroskiksen tavoitteena on vesien puhdistamisen lisäksi kasvattaa ihmisten tietoisuutta merien roskaantumisesta. Helsinkiläisille meriroskis-projekti tarjoaa konkreettisen tavan havainnoida yhteisen elinympäristömme tilaa. Roskiksen saaliiksi on saatu mm. muoveja, tupakantumppeja ja ruokapakkauksia.

Seabin-meriroskis on australialaisen Seabin Project -yrityksen kehittämä tuote, joka voidaan sijoittaa veteen pienvenesatamissa, telakoilla sekä purje- ja kauppasatamissa. Pintavesi imetään meriroskiksen keräyspussisuodattimen läpi. Kun vesi sen jälkeen pumpataan takaisin mereen, roskat jäävät talteen keräyspussiin, josta ne hävitetään asianmukaisesti.

Laite voi myös kerätä orgaanisen aineksen ja roskien lisäksi talteen myös osan veden pinnalla ajelehtivista öljyistä ja muista epäpuhtauksista.

Helsingin Satama osallistuu Wärtsilän sponsoroimaan kolmivuotiseen projektiin vastaamalla meriroskisten toiminnasta ja kunnossapidosta Helsingissä.

Meri on yhteinen meille kaikille – mikä voisi olla sinun oma konkreettinen tekosi merien hyväksi?

Lue lisää:
www.sea-nn.net/2018/06/21/finlands-seabin-squad-expands-this-summer/
www.facebook.com/Seabinproject/