M/S Princess Anastasia siirtyy väliaikaisesti Eteläsatamaan

13.09.2019
Uutiset
M/S Princess Anastasia, Moby SPL
Kuva: Moby SPL

Moby SPL:n Princess Anastasia -alus siirtyy käyttämään 2020 maaliskuun lopulla Helsingin Länsisataman sijaan Eteläsatamaa. Arviolta kolme vuotta kestävä väliaikainen järjestely johtuu Länsisataman tulevista raskaan liikenteen reittien muutoksista sekä sataman alueiden uudelleenjärjestelyistä.

Eteläsataman Makasiiniterminaali sopii Princess Anastasialle väistötilaksi hyvin. Terminaalin sijainti on matkailun kannalta keskeinen ja siellä on mahdollista järjestää Schengen-alueen ulkopuolelle yltävien risteilyjen rajatarkastukset. Liikenteen siirtyminen vaatii kuitenkin Helsingin Satamalta muutostöitä: terminaaliin uusitaan muun muassa hissi ja liukuporras sekä rajatarkastuksen vaatimat tilat. Lisäksi Helsingin Satama hankki elokuussa monikäyttöisen, siirrettävän ponttoonirampin palvelemaan Princess Anastasiaa.

Aluksen väliaikainen Eteläsatamaan siirtyminen sopii ajallisesti myös kaupungin Eteläsataman kehittämiseen tähtääviin suunnitelmiin.

Jätkäsaaressa Helsingin Satama on luovuttanut asteittain alueita kaupungin asuntorakentamiselle. Ensi vuodenvaihteen jälkeen, kun Helsingin kaupunki on saanut Tyynenmerenkadun ja Rionkadun risteyksen kiertoliittymän valmiiksi, sataman raskas liikenne ohjataan liittymän kautta satama-alueelle ja sieltä pois. Reittimuutosten myötä jatkossa raskaat ajoneuvot odottavat laivoihin pääsyä suljetulla satama-alueella. Se vaatii laiturialueiden tilankäytön tehostamista ja mittavia liikennejärjestelyjä.

Moby SPL on Itämeren risteilyihin erikoistunut laivayhtiö. Yhtiö on perustettu 2016, kun St. Peterline ja italialainen Moby Lines yhdistyivät. Se operoi Pietarin, Helsingin, Tukholman ja Tallinnan välillä. Yhtiöllä on tällä hetkellä yksi risteilyalus M/S Princess Anastasia. Helsingissä alus käy kolme kertaa viikossa. Vuonna 2018 Helsingin ja Pietarin välisellä laivareitillä kulki noin 209 000 matkustajaa sekä pieniä määriä ajoneuvoja.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja Kari Noroviita, Helsingin Satama Oy
s-posti: kari.noroviita(at)portofhelsinki.fi
p. +358 50 0403990