MSC Cruises vihki käyttöön uuden risteilylaiturin Helsingissä

30.04.2019
Uutiset

MSC Meraviglia oli ensimmäinen vastavalmistuneeseen suurille risteilijöille tarkoitettuun laituriin kiinnittyvä alus.

MSC Meraviglia


Helsinki 30.4.2019 – Maailman suurin yksityisomistuksessa oleva risteily-yhtiö MSC Cruises ja Helsingin Satama vihkivät käyttöön uuden, suurille risteilijöille tarkoitetun laiturin. MSC Cruises -yhtiön ja Helsingin Sataman johto juhlistivat uuden laiturin käyttöönottoa leikkaamalla yhdessä nauhan.

Uusi LHD-laituri Hernesaaren satamassa kykenee vastaanottamaan jopa 360 metriä pitkiä aluksia. Kaikki 215-metriset ja sitä suuremmat alukset sekä yli 90 % kaikista Helsingin risteilymatkustajista käyttävät Hernesaaren satamaa. Uudistuksen myötä tehostuva toiminta tarjoaa Helsingille tilaisuuden kehittää risteilypalveluitaan ja jatkoyhteyksiä, joiden avulla matkailijoiden kokemus paranee entisestään.

MSC Meraviglia on toki aiemminkin vieraillut Helsingissä, mutta se sai silti kunnian olla ensimmäinen uuteen laituriin kiinnittyvä alus. Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen toivotti aluksen risteilyvieraineen tervetulleeksi Helsinkiin. MSC Cruises -yhtiön varatoimitusjohtaja Michele Francioni ja Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari leikkasivat yhdessä nauhan ja avasivat laiturin virallisesti käyttöön.  

Uusi ristilylaituri vihittiin käyttöön
MSC Cruises -yhtiön varatoimitusjohtaja Michele Francioni, Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen ja Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari avasivat uuden laiturin virallisesti käyttöön.

Port Development -toimialueen varajohtaja Elisabetta de Nardo MSC Cruises -yhtiöstä kuvaili: ”Olemme etuoikeutettuja voidessamme juhlistaa tätä merkittävää hetkeä yhdessä pitkäaikaisen kumppanimme, Helsingin Sataman, kanssa. Pohjois-Eurooppa on yksi toimintamme keskeisimmistä alueista, ja aluksemme vierailevat kesäkauden aikana säännöllisesti Helsingin Satamassa. Pyrimme jatkossa kasvattamaan toimintakapasiteettiamme tällä alueella hyödyntämällä moderneinta ja ympäristöystävällisintä kalustoamme. MSC Meraviglia on ympäristöasioiden suhteen risteilyalusten edelläkävijä, ja hyvällä paikalla sijaitsevan laiturin tarjoamat täydentävät palvelut edesauttavat merkittävästi saumattoman matkustajakokemuksen syntymistä aluksen vieraillessa Helsingissä.”

Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari kommentoi: ”Helsingin Satama ottaa ylpeänä vastaan uusimpaan laituriimme ensimmäisenä kiinnittyvän MSC Meraviglian. Kyseinen risteilijä on eräs uusimmista tulokkaista ja edustaa siten myös moderneinta teknologiaa. Lisäksi se on matkustajamäärältään selkeästi suurin satamassa vieraillut alus. Toivomme tämän myönteisen kehityksen ja erinomaisen yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa.”

Kesäkuussa 2017 vesille laskettu MSC Meraviglia on yksi merten innovatiivisimmista laivoista, ja se hyödyntää viimeisintä matkustajalähtöistä merenkulku- ja ympäristöteknologiaa. Alus noudattaa vaativia kansainvälisiä standardeja, ja Bureau Veritas on myöntänyt sille 8 Golden Pearls -palkinnon tunnustuksena onnistuneesta työstä kahdeksalla ympäristönsuojelun alueella. Aluksen ympäristöteknologia kattaa muun muassa pakokaasujen puhdistusjärjestelmän, edistyneen jäteveden käsittelyn, koneistotiloista lähtöisin olevien öljyvuotojen estojärjestelmän, painolastiveden käsittelyjärjestelmän sekä kattavan ympäristösuunnitelman.

MSC Cruises -yhtiön aluksen vierailevat tiheään Helsingissä vuoden 2019 kesäkaudella.

MSC logo

MSC Meraviglia

•    Käyttöönottopäivä: 3.6.2017
•    Bruttovetoisuus: 171 598 Gt
•    Matkustajien enimmäismäärä: 5 714
•    Miehistön jäseniä: 1 536
•    Hyttien lukumäärä: 2 244
•    Pituus / suurin leveys / korkeus: 315,3 m/43 m/65 m
•    Enimmäisnopeus: 22,7 solmua
•    Merinäköalalla / parvekkeella varustettujen hyttien osuus: 69 %
•    Palkinnot: Vuonna 2017 MSC Meraviglialle myönnettiin Britanniassa parhaan uuden laivan palkinto

Lisätietoa: www.mscpressarea.com