Rahti kulkee Helsingin satamassa ja ylläpitää Suomen huoltovarmuutta

26.03.2020
Uutiset
Finnsun lähtee Vuosaaren satamasta

Rahtiliikenne kulkee Vuosaaren satamassa lähes normaaliin tapaan vallitsevista poikkeusoloista huolimatta. Operaattorit ja varustamojen laivaliikenne toimivat aikataulujen mukaan. Myös keskustan satamanosissa rahtiliikenne toimii, vaikka matkustajaliikenne on käytännössä loppunut kokonaan.

Sisärajatarkastukset otettiin käyttöön 19.3.2020, mikä tarkoittaa, että laivoilla saapuva suora rekkaliikenne tarkastetaan rajavartioiden toimesta. 

Vuosaaren Satamassa laivaliikenne toimii aikataulujen mukaan. Poikkeuksena normaaliin toimintaan Vuosaari – Muuga linjalla kulkeva Tallinkin Sea Wind -alus kuljettaa toistaiseksi vain rahtia. Eckerö Linen Finbo Cargo -alus on parhaillaan telakalla ja sen odotetaan palaavan liikenteeseen huhtikuun ensimmäisen viikon aikana.

Keskustan satamanosissa osa normaalista linjaliikenteen matkustaja-autolautoista on pois liikenteestä. Kuitenkin Viking XPRS, Tallink Megastar ja Eckerö Linen MS Finlandia kuljettavat rahtia Helsingin ja Tallinnan välillä.

Helsingin Satama Oy:n henkilökunta on siirtynyt pääasiassa tekemään etätöitä, ja kaikki tilaisuudet on peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Kokoukset toteutetaan etäyhteyksin. 
– Palvelemme rahtiasiakkaitamme kuten ennenkin ja paikalla on operatiivista henkilökuntaa tarpeen mukaan. Omalta osaltamme pidämme huolen, että Suomen tuonti ja vienti toimii myös poikkeusoloissa, vakuuttaa sataman rahtiliikenteestä vastaava johtaja Jukka Kallio.
     

Tarkista Vuosaaren sataman tilannekuva Vuosaari Harbour Today -palvelusta: https://www.portofhelsinki.fi/en/vuosaaritoday

Lisätietoja:
mediadesk(at)portofhelsinki.fi
mediapuhelin virka-aikana: 040 5065280
virka-ajan ulkopuolella: p. 050 354 3616