Risteilykaudesta odotetaan värikästä ja huippuvilkasta

11.04.2018
Uutiset
Matkailijoita Katajanokalla

Kesän kansainväliset risteilyalukset ovat tulossa Helsinkiin vilkkaammin kuin koskaan aiemmin. Ennusteet ovat korkealla: kaupunkiin odotetaan lähes 300 aluskäyntiä ja jopa 540 000 matkustajaa. Tämä enteilee luonnollisesti runsaasti uteliaita ja innokkaita kansainvälisten turistien ryhmiä kaupoissa, nähtävyyksissä, toreilla ja tapahtumissa.

Risteilykauden aloittaa viiden tähden risteilyalus MS Hanseatic saapuessaan Eteläsatamaan 24. päivä huhtikuuta.

Kesän vilkkaimmaksi risteilypäiväksi noussee 2.7. kun Helsingin laitureissa on normaalin linjaliikenteen alusten lisäksi samanaikaisesti jopa kuusi kansainvälistä risteilyalusta ja lähelle 10 000 kansainvälistä risteilymatkustajaa.

Ensikertalaisia, eli ensimmäistä kertaa kaupungissa vierailevia aluksia saapuu risteilykauden aikana kuusi:

•    10.5. Variety Voyager
•    17.5. Norwegian Breakaway
•    31.5. Viking Sun
•    6.6. Mein Schiff 1
•    29.6. Seabourn Ovation
•    10.9. MSC Meraviglia

Alkava kesä on viimeinen, jolloin Länsisataman Melkinlaituri on kansainvälisen risteilyalusten käytössä. Kauden jälkeen Helsingin Satama luopuu Melkinlaiturin alueen käytöstä ja se siirtyy kaupungille asuntorakentamista varten. Seuraavana kesänä suurimmat kansainväliset risteilyalukset vastaanottaa Hernesaaren risteilysatama, jonne Helsingin Satama parhaillaan rakentaa olemassa olevien risteilylaitureiden lisäksi uutta LHD-laituria. Suurimpien alusten risteilyliikenteen keskittyminen Hernesaareen tekee mahdolliseksi entistä tehokkaammat matkustaja- ja miehistöpalvelut.

Katso kesän saapuvien risteilyalusten aikataulut
Katso risteilyalusten laiturit 

* päivitety 9.5. ensikertalaisten listaa