Taksi Helsinki ja Lähitaksi jatkavat Helsingin Sataman sopimustaksiyhtiöinä

28.12.2022
Uutiset

Helsingin Satama Oy uusi taksipalveluidensa kilpailutuksen varmistaakseen laadukkaat, luotettavat, turvalliset sekä ympäri vuorokauden saatavilla olevat taksiliikenteen jatkoyhteydet laivaterminaaleillaan. Valittuina sopimusyhtiöinä jatkavat Taksi Helsinki ja Lähitaksi. Lisäksi yhteistyö Sataman ja taksiliikenteen ohjauspalveluihin sekä infrastruktuuriin keskittyvän Taxi Pointin kanssa laajenee Länsisatamassa ja Katajanokan terminaalilla. 

Laivojen saapuessa Helsinkiin matkustajia saapuu terminaaleille runsaasti samanaikaisesti, ja kysyntä taksipalveluille on suuri. Taxi Pointin ja Sataman yhteistyöllä halutaan sovittaa yhteen taksikysyntää ja autotarjontaa. Taxi Point vastaa sopimustaksien logistisesta operoinnista Katajanokan terminaalilla sekä Länsiterminaali 2:lla. Taksien liikennejärjestelyt säilyvät terminaaleilla ennallaan ja sopimustaksit käyttävät molemmilla terminaaleilla yhteistä taksikaistaa kuten ennenkin. 
 

Taksikartat
Sopimustaksit käyttävät Katajanokan terminaalilla ja Länsiterminaali 2:lla yhteistä taksikaistaa. 

Taksipalveluiden saatavuus, turvallinen ja luotettava palvelutaso sekä selkeä hinnoittelu on tärkeä osa laivamatkustajien erinomaista matkustuskokemusta. Sopimustaksit ilmoittavat aina hintansa ja käyttävät vähäpäästöisiä autoja. Kuljettajat ovat kielitaitoisia. Lisäksi sopimusjärjestelyllä varmistetaan, että takseja on terminaaleilla tarjolla myös yöllä ja ruuhka-aikaan.