Tervetuloa tutustumaan Suomen ulkomaankaupan pääsatamaan Vuosaaren Satamapäivänä 26.8.2023

23.08.2023
Uutiset
Ilmapalloja lentää korkean rakennuksen edessä.
Vuosaaren satamapäivä 2023 logo.

Koko perheen ilmaistapahtuma
Aika: Lauantai 26.8.2023 klo 11–15 
Päätapahtuma-alue: Hansaterminaalin edessä, Provianttikatu 5, 00980 Helsinki 
Saapuminen: Bussi 90 Vuosaaren metroasemalta, myös polkupyörillä tai omalla autolla pääsee paikalle.

Normaalisti suljettu satama-alue avautuu kävijöille, jotka pääsevät tutustumaan Suomen tärkeimmän vientisataman ja alueen yritysten toimintaan. Tervetuloa mukaan perhetapahtuman hulinaan katselemaan ja osallistumaan monipuoliseen ohjelmaan – maksutta.

Tapahtumateltta ja ihmisiä.

Voit osallistua alusvierailuihin, seurata työnäytöksiä, tutustua vaikkapa Tullin läpivalaisuautoon, VR Transpointin junaveturiin tai museoautoon, paloautoon tai Kaartin JKR:n miehistönkuljetusvaunuun. Mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää riittää kaikenikäisille.

Tänä vuonna juhlitaan Vuosaaren sataman 15-vuotissynttäreitä ja niiden kunniaksi Gatehouse-rakennuksessa avautuu tapahtuman yhteydessä valokuvanäyttely sataman eri vaiheista.

Vuoden artistivieras on kotimainen lauluntekijä Ollie. Muusta musiikkitarjonnasta vastaavat paikallisten oppilaitosten eli Vuoniityn peruskoulun ja Vuosaaren lukion musiikkiluokkien lahjakkaat nuoret.

Perheen pienimpiä kiinnostavat varmasti myös Tullin koirat, Taikuri-Karin esitys ja pomppulinna.

Vuosaaren Merimieskirkossa voit tutustua upeaan kirkkorakennukseen ja nauttia haitarimusiikista tai tilata Live Jukeboxista oman lempikappaleen. 

Helsingin Sataman henkilökunta esittelee sataman toimintaa lintuperspektiivistä Gatehouse-rakennuksen näköalatasanteelta.

Hyvää ruokaa ja juomaa on tarjolla päätapahtuma-alueella ja Gatehousen ravintolassa Lounasmatin toimesta.

Ihmisiä Vuosaaren satamapäivä -tapahtumassa.

Tapahtuman järjestäjiä ovat Helsingin Satama, Visit Vuosaari ja alueen toimijat: Arctic Containers, Eckerö Line, Finnlines, Hotel Rantapuisto, Kaartin Jääkärirykmentti, Itä-Helsingin Yrittäjät, Lounasmatti, Paulig, Rajavartiolaitos, Somefoto, Stadin A & O, TSKV, Tulli, Visit Vuosaari, VR Transpoint, Vuoniityn peruskoulu, Vuosaaren lukio, Vuosaaren merimieskirkko,  Vuosaaren seurakunta ja Vuosaaren VPK.

Vuosaaren Satamapäivä on  osa Visit Vuosaari Weekend – tapahtumaviikonloppua. 
Lue lisää tapahtumasta täällä.