Tule tutustumaan Helsingin Sataman toimintaan Itämeripäivänä 31.8.

21.08.2023
Uutiset
Itämeripäivän logo.

Itämeripäivä on jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Samalla lisätään tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Helsingin Satama on mukana Itämeritoimijoiden telttakylässä Eteläsataman Pakkahuoneenlaiturilla. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme: kuulemaan miten kauppamerenkulun satamassa otetaan huomioon ympäristöasiat ja Itämeri. Samalla voi koota satamapalapeliä ja osallistua somekilpailuun!

•    Osoite: Eteläranta 7, Helsinki, Pakkahuoneenlaituri
•    Aika: 31.8.2022 klo 12:00 – 19:00
•    Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin!

Samassa yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua monien eri Itämeritoimijoiden telttoihin sekä vierailla merentutkimusalus Arandalla. 

Lue lisää päivän ohjelmasta.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8. www.itämeripäivä.fi