Vuosaaren Satamapäivässä 25.8. ohjelmaa koko perheelle

13.08.2018
Uutiset
Vuosaaripäivä 2018

KOKO PERHEEN ILMAISTAPAHTUMA

aika: la 25.8.2018 klo 11–15
paikka: päätapahtuma-alue Vuosaaren sataman Gatehouse-rakennuksen takana (osoite Komentosilta 1) sekä uusi tapahtuma-alue Ruusuniemessä
Parhaiten pääset paikalle kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Vuosaaren sataman Gatehouse-rakennuksen takana Vuoniityn peruskoulun ja Tehtaanpuiston lukion musiikkiluokkien oppilaat vastaavat päivän musiikillisesta annista yhdessä Radio Suomi Popista tunnetun Hovimuusikko Ilkan kanssa. Vuosaaren kesäteatterin toimesta kuullaan ja nähdään mm. stand-upia ja päivän aikana julkaistaan virallisesti i Mimmit Peinttaa -taideteos (Lounasmatin ravintolan tilateos).

Ja totta kai mukana on vanhoja suosikkeja, kuten Pauligin Paula kahvivaunuineen, Finnlinesin kysytyt laivavierailut ja Tullin taitavat huumekoirat. Paikalla on myös mm. Rahtarien rekka, LähiTapiola Pääkaupunkiseudun Elämänturva-auto ja Itä-Helsingin Yrittäjät Palvelutorinsa kanssa. Vuosaaren sataman toimintaan pääsee tutustumaan Gatehousen näköala-tasanteelta ja polkupyörillä paikalle tulevat voivat käydä Vuosaaren pyörähuollon Fillariparkissa tarkistuttamassa kulkuvälineen kunnon.

Finnlinesin laivavierailut

Vierailulla tutustutaan Finnlinesin Star-luokan vastikään uusittuun rahtimatkustaja-alukseen ja kuullaan Finnlinesin kuulumisia.
Bussikuljetukset lauantaina 25.8. klo 11.00, 12.00 ja 13.00 lähtevät Hansa-terminaalin edestä. Ilmoittaudu mukaan paikan päällä. Olethan ajoissa paikalla: mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Nimet listataan laivaan pääsyä varten.

Hämeenmaan ja Turvan tutustumisvierailut

Merivoimien Miinalaiva Hämeenmaa muodostaa ns. Hämeenmaa-luokan yhdessä sisaralus Uudenmaan kanssa. Aluksien pääasiallisiin tehtäviin kuuluvat mm. ilmavalvonta ja -torjunta sekä merimiinoittaminen. Alukset olivat turvaamassa mereltä käsin muun muassa presidenttien Trump ja Putin vierailua Helsingissä.

Rajavartiolaitoksen VL Turva on teknisesti huippuluokkaa ja toimii rajaturvallisuustehtävien ohella meripelastustehtävissä ja vaativissa ympäristöturvallisuuden tehtävissä. Laiva hyödyntää uusinta teknologiaa ja pystyy siksi käyttämään polttoaineena nesteytettyä maakaasua (LNG) ja dieselöljyä. Sinivalkoinen VL Turva on 95,9 m pitkä ja 17,4 m leveä.

Vierailijat kuljetetaan aluksille nonstop-bussikuljetuksilla Gatehousen edestä klo 11–14. Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin, sillä mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ruusuniemessä mm. uiva venenäyttely

Ruusuniemen tapahtuma-alueella lapset voivat tutustua Vuosaaren Purjehtijoiden opastuksella optimistijolliin joko maissa simulaattorissa ja opastettuna vesillä. Hiukan vanhemmille on tarjolla kevytveneisiin tutustumista ja kokeilua (zoom, laser, Nacra17, Lightning). Nuoret ja perheet merellä -projektin koulutusvene on myös esittelyssä ja koepurjehdittavissa (7,5 metri purjevene). Paikalla ovat myös W&W Marinen väki esittelemässä mallistoaan uivan venenäyttelyn muodossa ja Helsingin Meripelastusyhdistyksen ammattilaiset aluksineen kertomassa tärkeästä toiminnastaan. Tapahtumassa jaetaan 45 HH eli Helly-Hansen pelastusliiviä tapahtumarasteille osallistuville lapsille ja nuorille. 20 ensimmäistä saavat liivit ja 25 arvotaan kaikkien osallistujien kesken.

Ruusuniemeen pääsee omalla autolla, kävellen, pyöräillen tai Visit Vuosaari-pikkubussilla Gatehousen edestä.

visit Vuosaari weekend

Ajankohtaisimman tiedon tapahtumasta löydät täältä:
Visitvuosaari.fi
Vuosaaren Satamapäivän tapahtumasivu facebookissa


Vuosaaren Satamapäivä 2018 -tapahtumaa tekemässä:
Finncontainers, Finnlines Oyj, Fitness & Fight, Helsingin Meripelastusyhdistys, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Itä-Helsingin Yrittäjät, Jälkipoltto, LähiTapiola Pääkaupunkiseutu, Lounasmatti, Meripalvelukeskus, Mimmit Peinttaa, Paulig Oy, Rahtarit 001, Rajavartiolaitos, Teatteri Ihme, Tehtaanpuiston lukio, Tulli, UH & FIX Vuosaaren Urheilutalo, Urheilu- ja voimisteluseura Elise, Visit Vuosaari, Vuoniityn peruskoulu, Vuosaaren Jalkaterapiakeskus, Vuosaaren kesäteatteri, Vuosaaren merimieskirkko, Vuosaaren purjehtijat, Vuosaaren pyörähuolto, W&W Marine.

Järjestäjä: Helsingin Satama yhteistyössä Visit Vuosaaren kanssa. Tapahtuma on osa Visit Vuosaari Weekendiä. Tapahtuma on maksuton. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin.