Vuosaari Harbour Today – uusi nettipalvelu kertoo Vuosaaren sataman tilannekuvan

12.02.2020
Uutiset

Vuosaari Harbour Today on Helsingin Sataman uusi dasboard-sivu, joka helpottaa Vuosaaren satamaa käyttävien raskaan liikenteen kuljettajien työtä ja auttaa heitä optimoimaan aikansa oikein. Palvelusta saa yhdellä vilkaisulla selville Suomen ulkomaankaupan pääsataman ajantasaisen tilannekuvan.  

Vuosaari Harbour Today

– Asiakkaamme kertoivat tarpeesta saada helposti ajantasaista tilannetietoa Vuosaaren satamasta. Toiveen innoittamana toteutimme uuden internetpohjaisen palvelun. Lähes jokaisella tavaraa tuovalla tai hakevalla rekkakuskilla on nykyään taskussaan älypuhelin, mistä tiedot on nyt helppo tarkastaa yhdestä paikasta, kertoo Helsingin Sataman IT-päällikkö Esa Salonen.

– Eri päätelaitteilla toimiva palvelu on helppo tallentaa vaikkapa puhelimeen kirjanmerkiksi. Mitään ei tarvitse ladata, eikä salasanoja tarvita.

Avoimeen palveluun on kerätty yhteen paikkaan eri tahojen tuottamaa, jo ennestään olemassa olevaa tietoa. Uuttakin löytyy. Muun muassa keskimääräiset kääntöajat satama julkaisee nyt ensimmäistä kertaa. Niistä näkee helposti mahdollisen ruuhkatilanteen satama-alueella.

Nämä tiedot löytyvät Vuosaari Harbour Today -palvelusta:

- Satamatien (103) ruuhkatilanne ja keskimääräinen ajonopeus
- Vuosaaren sataman viimeisimmän puolen tunnin keskimääräinen kääntöaika
- Viimeisen kymmenen minuutin aikana satamaan tulleiden ja sieltä lähteneiden rekkojen määrä
- kartta satamassa olevista aluksista
- saapuvien ja lähtevien laivojen aikataulutiedot
- webcam-kuvaa mm. sataman porttialueelta
- sääolosuhteet satamassa

Käy tutustumassa palveluun osoitteessa portofhelsinki.fi/en/vuosaaritoday