Vuosaari–Muuga-laivareitti tehostuu: uusi kaksoisramppi valmistui Vuosaaren satamaan

11.05.2023
Uutiset
Rekkoja ajaa sisään laivaan kahdella rampilla yhtäaikaisesti.

Vuosaaren satamaan valmistui uusi kaksoisramppi, joka palvelee Tallinnan Muugaan kulkevaa autorahti- ja matkustajaliikennettä. Kaksoisrampin käyttö lyhentää alusten kääntöaikoja, kun niitä pystytään lastaamaan ja purkamaan kahdelta kannelta samanaikaisesti. 

Kaksoisramppi pääsi heti valmistumisensa jälkeen Eckerö Linen Finbo Cargo -aluksen käyttöön. Uuden rampin käyttö nopeuttaa aluksen käyntejä Vuosaaren satamassa, ja sen myötä aluspaikalla otetaan vastaan jopa 3 ro-pax-aluskäyntiä päivässä.

– Uusi kaksoisramppi varmistaa Viron rahtiliikenteen kapasiteetin kasvumahdollisuudet Vuosaaren satamassa, kertoo Helsingin Sataman rahtiliikenteestä vastaava johtaja Jukka Kallio rampin merkityksestä.

– Vuosaaren ja Muugan välinen laivayhteys on suora reitti pääkaupunkien välillä ilman keskustojen kautta kulkemisia. Se tarjoaa kätevän reitin rekoilla ja trailereille kuljetettavalle rahdille, mutta myös auton kanssa matkustaville matkailijoille. 

Kaksoisrampin rakentaminen on osa Helsingin ja Tallinnan välisen meriliikenteen sujuvoittamista sekä Euroopan laajuisen Ten-T verkoston kehittämistä. Hankkeelle on saatu EU:n TwinPort 4 investointihankkeelta tukea 30 %. 

EU:n osittain rahoittama hanke.


* ro-pax-alus = laiva, joka kuljettaa rekoilla ja trailereilla kuljetettavaa rahtia ja ottaa kyytiin myös matkustajia