Enkelt att hyra bil från Olympiaterminalen och Västra terminalen 2

01.09.2022
Nyheter

Helsingfors Hamn och Hertz Biluthyrning erbjuder nu ett enkelt sätt att hyra en bil direkt från Olympiaterminalen vid Södra hamnen samt från Västra terminalen 2 på Busholmen. Samtidigt kan passagerare få upp till 10 % rabatt på biluthyrningspriset på Hertz webbplats.

Hertz logo.

Nyckeln till hyrbilen kan hämtas med en PIN-kod från nyckellådan, som finns i terminalens avgångshall och är markerad med Hertz-logo. Bilen finns på en parkeringsplats nära terminalens huvudingång och är markerad med Hertz-skylt.

Man kan också återlämna bilen till hamnen genom att parkera på samma palts som det avhämtats ifrån och återlämna nyckeln till nyckellådan.

– Att hyra en bil direkt från terminalen är enkelt, smidigt och sparar tid. Det är möjligt att boka en bil upp till två timmar före man ska hämta bilen, så man kan göra det till exempel då man äter frukost på båten, berättar Marika Pauli, som ansvarar för passagerarservicen och fastighetsutvecklingen vid hamnen.
– Vi har för avsikt att utvidga biluthyrningen också till Skatuddens terminal om tjänsten vid Olympiaterminalen och Västra hamnen har tillräckligt stor efterfrågan.

– Helsingfors Hamns terminaler är portar till Finland och viktiga knutpunkter för passagerar- och godstrafiken. Samarbete i ett sådant här centrum för olika trafikformer känns naturligt för Hertz och erbjuder en fin möjlighet att göra våra tjänster lättare att nå för en allt större kundkrets, säger kundrelationsdirektör Ida Myllys vid Hertz Biluthyrning.

– Ett av de bästa sätten att bekanta sig med Finlands mångsidiga turistsevärdheter, kultur och natur är med en bil. För arbetsresenärer ger en hyrbil rörelsefrihet och för företag är biluthyrning, kort- eller långvarig, en förnuftig lösning exempelvis när man vill ha flexibilitet i den egna bilflottan eller bilen är på verkstaden.

– Vi är ivriga över detta samarbete och möjligheten att erbjuda ett smidigt byte av fordon samt göra det lättare att fortsätta resan från hamnen. Helsingfors Hamn har visat engagemang för att skapa den bästa möjliga kundupplevelsen, vilket passar utmärkt i vårt eget tillvägagångssätt.

Vid verksamhetsställena i hamnen kan man också utnyttja Hertz-företagspris samt andra rabatter och specialerbjudanden. I detta fall bokas bilen från Hertz normalt exempelvis via deras webbplats.

Boka din bil på Olympiaterminalen eller Västra terminalen 2 här.