Från och med 4. october fungerar Olympiaparkeringen endast via förhandsbokning – avgifterna blir 15 % billigare

29.09.2022
Nyheter
Vägvisarna till Stockholm och Olympiaparkering.

Konceptet i parkeringshallen vid Olympiaterminalen förändras – Hädanefter skall parkeringsplatserna  bokas i förväg på nätet, vilket kommer att vara smidigare och lindra stressfaktorn för kryssningspassagerarna. Samtidigt sänks parkeringsavgiften för att locka kunder till tjänsten. Det finns att välja mellan vanliga platser och platser med laddningsstationer för elbilar. 

Dagligen avgår en passagerarfärja till Stockholm från Olympiaterminalen i Södra hamnen. Terminalen används av Silja Lines fartyg MS Symphony och MS Serenade. Olympiaparkeringen ligger i terminalens bottenvåning.  Från och med den 4 october  bokas parkeringsplatsen i förväg på nätet på adressen www.satamaparkki.fi.

– Vi har fått önskemål om det också skulle kunna vara möjligt att boka parkering i förväg från parkeringshallen vid Olympiaterminalen. På samma sätt som i vårt parkeringshus i Västra hamnen. Nu uppfylls det önskemål, berättar Marika Pauli, ansvarig chef för passagerartjänsterna och fastighetsutvecklingen vid Helsingfors Hamn.
 
– Olympiaparkeringen erbjuder kryssningspassagerarna möjligheten att lämna sina bilar i terminalens egen parkeringshall under sin resa. I hallen finns endast 73 platser, så de är inte speciellt många och därför gäller det att vara ute i god tid i synnerhet under högsäsongen. 

– Vid inkörningen till parkeringshallen avläses registerskylten automatisk. Kunderna som har gjort en förhandsbokning får köra rakt in i parkeringshallen och välja en tom plats, och behöver inte visa någon parkeringsbiljett inte ens när de kör ut, berättar Pauli.

Nyligen blev parkeringshallens renovering klar och tack vare den förbättrades energieffektiviteten, trivseln och service designen. Samtidigt tog man också i bruk nio laddningsstationer för elbilar.  Till laddningen behöver man applikationen Virta och laddningen sköts med förnybar energi och kan påbörjas antingen med ett Helen eller Virta-laddningkonto. 

– Det finns alltså normal parkering men också platser med laddningstationer för elbilar, så kunden kan ladda sin bil färdigt under kryssningen.

Grön skylt med en bokstav D och en bild av stöpsel.
Laddningsstationerna för elbilar finns i D-avdelningen i parkeringshallen.

– Vi hoppas passagerarna bekantar sig med vår tjänst och tycker att den fungerar bra, önskar Pauli.

– I samband med att förhandsbokningen tas i bruk sänker vi parkeringsavgiften för att göra parkeringen mera attraktiv i jämförelse med utomhusparkeringen vid Magasinterminalen.  

Olympiaparkeringen erbjuder ett lämpligt 47 timmars parkeringspaket för passagerare som åker på kryssning till Stockholm. Extra dygn kan dessutom läggas till vid behov, om man skulle trivas längre i grannlandet. 

BEKANTA DIG MED TJÄNSTEN OCH FÖRHANDSBOKA PARKERING


Helsingfors Hamns operativa parkerings samarbetspartner är Aimo Park, som bland annat sköter den dagliga verksamheten. Vill man ändra sin parkeringsbokning bör man göra det minst 12 timmar innan parkeringen börjar. Frågor kan riktas till:
Aimo Parks kundtjänst
tfn +358 207 812 461
email: info@satamaparkki.fi

Ifall Olympiaparkeringen skulle bli fullsatt, finns det också en avgiftsbelagd långtidsparkering vid Magasinsterminalen P2. Därifrån är det cirka 500 meter till Olympiaterminalen. 
Läs mer.