Hitta föremål som du glömt i fartygsterminalen med hjälp av tjänsten eOmistaja

11.08.2022
Nyheter
Passagerare med kappsäck och teddybjörn.

Vem som helst kan vara slarvig, men det är alltid tråkigt att tappa bort en viktig ägodel. Till hjälp i dessa situationer har Helsingfors Hamn tagit i bruk den nya digitala hittegodstjänsten eOmistaja, där man snabbt och kostnadsfritt kan kolla om föremålet man tappat under resan finns i hamnen. 

– Vi tar hand om alla hittegods som lämnas in till oss, och vi vill göra det enkelt att hitta borttappade saker. Det är också ansvarsfullt att bidra till att föremål hittas och återlämnas till sin ägare, säger Leonard Sannemann, koordinator av passagerartjänster i Helsingfors Hamn.
– Vi tror att passagerarna uppskattar en användarvänlig tjänst som minskar behovet av att köpa nya saker i stället för dem som man tappat bort. Och en del saker kan ju inte ersättas med nya. Till exempel kan ett barns favoritleksak ha ett högt känslomässigt värde.

eOmistaja logo.

I tjänsten eOmistaja registreras alla föremål som glömts kvar på Helsingfors fartygsterminaler, och vem som helst kan enkelt bläddra i listan. Hittegods förvaras inledningsvis på terminalen, där det kan hämtas mot beskrivning. På onsdagar skickas allt hittegods som inte hämtats till Finlands Hittegods-Service. 


Kontrollera hör om föremålet som du tappat på Västra terminalen 2 har hittats.

Kontrollera här om föremålet som du tappat på Skatuddens terminal har hittats.

Kontrollera hä om föremålet som du tappat på Olympiaterminalen har hittats.