Työpaikka: EU-projektien projektipäällikkö

Haemme työkaveriksemme EU-projektien projektipäällikköä

Satama on uniikki työpaikka, jossa meri-, maa- ja raideliikenne kohtaavat. Helsingin Satamalla on edessään mielenkiintoinen ja yksi sataman suurimmista kehitysaskeleista, jossa keskustasatamien toimintoja keskitetään ja Länsisatamaa rakennetaan lähivuosien aikana. 

Työssäsi projektipäällikkönä teet EU-projektien hallintaa, raportointia ja tukihakujen koordinointia sekä hakemusvalmistelua. Koordinoit myös hankkeiden tilintarkastuksia. EU-projektien projektipäällikkönä toimit yhteyshenkilönä EU:n sekä muiden ulkoisten sidosryhmien, kuten ministeriöiden, asiakasvarustamoidemme ja vastasatamiemme suuntaan.  Osallistut myös tukirahoituksen strategiseen kehittämiseen ja vastaat siihen liittyvistä prosesseista ja raportoinnista. 

Menestyt tehtävässä parhaiten, mikäli Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, hyvä englannin kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen sekä aikaisempaa kokemusta projektihallinnosta. Arvostamme myös aikaisempaa kokemusta EU-tuetuista projekteista tai EU-hallinnosta ja päätöksenteosta, talousraportoinnin osaamista sekä kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia. Projektien valmistelu ja hallinta edellyttää itsenäistä työotetta ja kykyä ottaa kokonaisvastuuta aihepiiristä. Osaamisen lisäksi meille on tärkeää asenne ja toivomme Sinulta hyviä yhteistyötaitoja, joustavuutta sekä hyviä neuvottelutaitoja. 

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haastavan tehtävän, jossa pääset kehittymään alan osaajana merkittävien hankkeiden parissa. Saat tehtävään perehdytyksen ja organisaatiomme henkilöstö toimii tukenasi alkuvaiheessa, joten et ole yksin. Työpisteesi tulee sijaitsemaan Eteläsatamassa, aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa, mutta meillä tehdään töitä monipaikkaisella mallilla hyvin joustavasti, joten tehtävää voi hoitaa etäämmältäkin. Tehtävään liittyy satunnaista matkustamista Euroopassa. Panostamme laadukkaaseen johtamiseen, osaamisen kehittämiseen ja henkilöstön hyvinvointiin. Tarjoamme mahdollisuuden käyttää monipuolisia henkilöstöetujamme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi. 

Lisätietoja tehtävästä antaa talousjohtaja Pekka Meronen puh. 040 563 6763 (parhaiten tavoitettavissa to 15.2. klo 15–17.00 ja ti 20.2. klo 09–11) ja meillä työskentelystä HR-asiantuntija Paula Auralinna puh. 044 523 3833 (parhaiten tavoitettavissa 22.2. ja 15.2. klo 9-10 ).

Odotamme innolla hakemustasi cv:n ja palkkatoivomuksen kera 25.2.2024 mennessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja täytämme tehtävän sopivan henkilön löydyttyä. 

Tehtävään valitulle henkilölle tehdään suppea turvallisuusselvitys ja huumausainetesti. 

Helsingin Satama on Suomen ulkomaankaupan ja matkustajaliikenteen pääsatama. Helsingin Satama Oy luo sujuvat puitteet niin merimatkailulle kuin rahtiliikenteelle sekä kehittää satamatoimintaa ja sitä tukevia palveluita yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa. Tuomme ihmiset ja tavarat yhteen vauhdittaaksemme kestävää kasvua. Edessä on yksi sataman suurimmista kehitysaskeleista, 10 vuotta kestävä kehitysohjelma, jossa keskustasatamien toimintoja keskitetään. Tuloksellisuus, vastuullisuus ja yhteistyö ohjaavat kaikkea toimintaamme. Helsingin Satamalle on myönnetty joulukuussa 2023 Future Workplaces -sertifikaatti. Sertifikaatin voi ansaita työpaikka, jonka yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä ja jossa on onnistuttu luomaan erinomainen työntekijäkokemus. Helsingin Satama on sitoutunut noudattamaan myös Oikotien Vastuullinen työpaikka- yhteisön periaatteita.
www.portofhelsinki.fi