Työn alla loistavat liikenneyhteydet

Julkisen liikenteen yhteydet Jätkäsaaren kärkeen nousevalle Länsiterminaali 2 tulevat olemaan erinomaiset. Lokakuun 2016 alussa Tyynenmerenkadun ja raitiotien rakennus terminaalille asti ovat täydessä vauhdissa.

Kun uusi Länsiterminaali 2 avataan keväällä 2017, matkustajat pääsevät suoraan oven eteen tutuilla raitiovaunulinjoilla 6T ja 9. Jätkäsaaren julkinen liikenne paranee ja Tyynenmerenkadun ikuisuuksilta tuntuneet myllerrykset päättyvät.  

Jätkäsaaren julkinen liikenne paranee, kun uusi Länsiterminaali 2 avataan keväällä 2017

Lokakuun 2016 alussa Tyynenmerenkadun jatkaminen uudelle terminaalille etenee hyvää vauhtia ja kadun perusteelliset pohjarakenteet – syvätiivistys ja paalutukset – ovat valmiit. Seuraavaksi alkaa asfaltoinnin pohjustus. Raitiovaunukiskojakin jatketaan 600 metriä nykyiseltä Länsiterminaalilta uudelle Länsiterminaali 2 asti.

Tarkoitus on saada katu mahdollisimman pian käyttökuntoon. Ensi vuodelle jäävät kivityöt, istutukset ja varsinainen kadun asfaltointi ja rakentaminen kestää vuoden 2017 loppuun asti. Raitiovaunukiskot otetaan kuitenkin käyttöön uuden terminaali 2 avautumiseen mennessä.

2017 elokuussa raitiolinjasto kokee suuren muutoksen, kun HSL avaa Jätkäsaaressa Välimerenkadun raitiotien.  Raitiolinja 7 alkaa kulkea Tyynenmerenkatua Länsiterminaali 2:lle. 6T jatkaa liikennöintiään kuten ennen, mutta linjan 9 päätepysäkki siirtyy Saukonpaateen. 2020-luvulla raitiolinjasto yhä täydentyy ja kaikki kolme raitiolinjaa kulkevat Länsiterminaali 2 asti.

Co financed by EU