Kumppanit
13.12.2018 //
Teksti:
Kari Martiala

Containershipsin ja CMA CGM:n kauppa vahvistettiin

Maailman suurimpiin merilogistiikkayhtiöihin kuuluvan CMA CGM:n ja suomalaisen Containershipsin välinen yrityskauppa astui voimaan 31. lokakuuta 2018, joten varustamossa on ollut uusi omistaja nyt reilun kuukauden ajan.

– Yhteistyö uuden omistajan kanssa on vasta alussa. Omistajavaihdoksella ei kuitenkaan ole kovinkaan suurta vaikutusta meidän operatiiviseen toimintaamme, Containershipsin toimitusjohtaja Kari-Pekka Laaksonen sanoo.

CMA CGM on keskittynyt tähän asti lähinnä valtameriliikenteeseen, mutta heillä on ollut kasvavaa kiinnostusta päästä mukaan myös Itämeren liikenteeseen.

– Yhdistyminen tuo varmasti uusia mahdollisuuksia meidän Euroopan sisäiseen, ovelta ovelle -liikenteeseemme.

CMA CGM ja Containerships ovat kumpikin tilanneet uusia LNG-aluksia Kiinasta. CMA CGM seuraa varmasti mielenkiinnolla, miten Containershipsin neljä uutta 1 400 TEU:n LNG-laivaa toimivat Itämeren liikenteessä. Alukset valmistuvat ensi vuoden alussa.

CMA CGM puolestaan on tilannut kahdelta kiinalaiselta varustamolta yhdeksän isoa valtamerikokoista 21 000 TEU:n konttilaivaa. CMA CGM tulee olemaan ensimmäinen varustamo, joka käyttää LNG:tä näin suurissa aluksissa.