Helsingin Satama
15.05.2019 //
Kuva:
Veikko Somerpuro

EU myönsi 21,4 miljoonaa euroa Twin-Port 3 -hankkeelle

Twin-Port 3 -hankkeelle on myönnetty yhteensä 21,4 miljoonaa euroa EU-rahoitusta. Suunniteltujen investointien kokonaiskustannukset ovat 71,2 miljoonaa euroa. Hankkeessa ovat mukana Helsingin ja Tallinnan satamat, Helsingin kaupunki sekä laivayhtiöt Tallink, Viking Line ja Eckerö Line.

Helsingin Länsisatamaan on suunniteltu useita investointeja liikennejärjestelyiden parantamiseksi vähentämään liikenneruuhkia sataman lähiympäristössä.

– Helsingin kaupunki saa EU-tukea Jätkäsaaren liikenneyhteyksien parantamiseen. Toteutettavia kohteita ovat muun muassa Atlantinkadun silta, Länsisatamankadun kaistajärjestelyt ja Atlantinkadun raitiotieyhteydet. Tuen avulla on myös mahdollista rakentaa joukkoliikenteelle ratkaisu, jolla matkustajien yhteydet liikennemuodosta toiseen ovat saumattomat. Investoinneilla on merkittävä vaikutus matkustajien ja lähiseudun asukkaiden liikkumiseen sekä sujuvaan liikenteeseen koko Helsinki–Tallinnan meriyhteyden kannalta, Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari toteaa.

– Tukea saatiin myös Vuosaaren roro-yhteyksien parantamiseen ja Katajanokan laiturijärjestelyihin.

Twin-Port 3 -hankkeen tarkoituksena on vähentää kasvavan matkustajalauttaliikenteen ympäristövaikutuksia. Lisäksi Helsingin ja Tallinnan välisiä liikenneyhteyksiä parannetaan edelleen. 

Twin-Port 3 -hankkeen kausi on 2018–2023. Koko hankkeen suurimmat investoinnit tekee Helsingin Satama Oy ja Helsingin kaupunki, 24 miljoonaa euroa ja 27 miljoonaa euroa. Tallinnan Satama investoi 16 miljoonaa euroa, ja laivayhtiöt yhteensä neljä miljoonaa euroa.