Kumppanit
15.05.2019 //
Teksti:
Matti Parpala

Rauanheimo kasvaa Vuosaaressa sellun ansiosta

Ahtaus- ja huolintayhtiö Oy M. Rauanheimo Ab ja VR ovat yhdessä toteuttaneet Metsä Groupin Äänekosken tehtaan kokonaisvaltaiset logistiikkaratkaisut. Suurin osa Rauanheimon Vuosaaren kautta kulkevista volyymeista tulee Äänekosken tehtaalta. Vuosittain Äänekosken sellua kulkee kiskoilla yli miljoona tonnia.

Äänekoskella Rauanheimo vastaa muun muassa selluvaunujen lastauksesta. Vuosaaressa yritys huolehtii sellun varastoinnista ja uudelleenlastauksesta asiakkaan ohjeiden mukaan. Satamasta sellun matka jatkuu irtotavarana laivoissa, konteissa ja trailereissa.

Selluterminaalin ohella Rauanheimo on merkittävä mekaanisen metsäteollisuuden tuotteiden käsittelijä. Yhtiön uusi massatavaraterminaali tukee toiminnan kasvua ja laajentumista Vuosaaressa.

Rauanheimolla on Vuosaaressa myös maailman suurin materiaalinkäsittelykone, joka on suunniteltu erityisesti bulkkitavaran lastauksiin. Automaatio tekee Mantsinen 300 -koneesta perinteisiä vaijerikoneita tehokkaamman yksikön.

– Tänä päivänä Rauanheimo on yksi Suomen johtavista toimijoista ahtaus-, satamahuolinta- ja varustamoalalla sekä Venäjän kauttakulkuliikenteessä. Operoimme kaikissa Suomen merkittävissä satamissa, aluejohtaja Niko Orpana sanoo.