Helsingin Satama
13.12.2017

Suuronnettomuusharjoitus ja pääsotaharjoitus Vuosaaressa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos järjesti suuronnettomuusharjoituksen Vuosaaren satamassa lokakuun alussa. Aiheena oli vaarallisten aineiden onnettomuus. Harjoituksen avulla tarkasteltiin Helsingin Sataman Vuosaaressa olevien toimintojen sekä siellä toimivien yritysten varautumista suuronnettomuuteen. Samassa yhteydessä harjoiteltiin myös viranomaisten yhteistoimintaa. 

Harjoitukseen osallistuivat pelastuslaitoksen lisäksi HUS/Hyks Akuutti ensihoito, Helsingin Satama, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Poliisi,
Tulli, Liikennevirasto ja Hätäkeskus­laitos sekä Vuosaaren sataman alueella toimivat yritykset. 

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Uusimaa 17 järjestettiin Etelä-Suomen alueella 27.11.-4.12. Vuosaaressa harjoitus pidettiin 28.11. Harjoitusjoukot ovat Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Pääesikunnasta ja sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta. Myös Poliisi, Tulli, Säteilyturvakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto, Vuosaaren satama ja Helsingin pelastuslaitos osallistuvat harjoitteluun. Tavoitteena oli harjoitella pääkaupunkiseudun ja rannikon puolustamista nopeasti kehittyvässä tilanteessa yhdessä muiden viranomaisten kanssa.

sotaharjoitus Helsingin satama
Harjoitukseen osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa yhteensä noin 9 000 henkilöä.