Kumppanit
15.05.2022 //
Teksti:
Kari Martiala

Tallink Silja on muuttanut toimintaansa ketterämmäksi

Koronapandemia on muuttanut Tallink Siljan toiminnan entistä ketterämmäksi ja innovatiivisemmaksi, yrityksen viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo.

–  Uusia reittejä on pystytty avaamaan todella nopealla aikataululla ja laivoja on vuokrattu muualle asuntolaivoiksi ja muihin tarkoituksiin. Laivojen seisonta-aikoja ja hotellien kiinnioloaikoja on pystytty onneksi hyödyntämään tekemällä uudistuksia sekä teknisiä telakointeja useille laivoille, jotta ne olisivat täydellisessä kunnossa, kun matkustus taas kiihtyy.

– Sodan syttyminen on kuitenkin johtanut matkustajien luottamuksen heikkenemiseen. Onneksi jo huhtikuun aikana on ollut lähtöjä, jotka on liikennöity laivan maksimikapasiteetilla, ja se antaa toivoa, että matkustaminen kaikilla Tallink Siljan reiteillä lisääntyy nopeasti tulevina kuukausina, Nöjd sanoo.

Matkustajien toiveet eivät ole koronan aikana muuttuneet.

Lähilomalta toivotaan ennen kaikkea irtiottoa arjesta, yhdessäoloa läheisten kanssa, hyvää ruokaa, merimaisemia ja merihintaisia ostoksia. 

– Uskomme että moni ei ehkä vielä ole valmis lähtemään kaukomaille, mutta lähimaihin tai Ahvenanmaalle ”uskalletaan” lähteä helpommin.

Ensi kesän kohteina on tauon jälkeen ihastuttava Ruotsin Visby sekä viime kesän suosikkikohteeksi noussut Maarianhamina. Kesän kahdeksan erikoisristeilyä toteutetaan yhtiön suurimmalla laivalla Silja Europalla.

– Olemme positiivisia toisen vuosineljänneksen suhteen ja luotamme, että matkustajamäärät jatkavat nousuaan ja palautuvat. Jo huhtikuun aikana on ollut lähtöjä, jotka on liikennöity laivan maksimikapasiteetilla. Se antaa toivoa, että matkustaminen kaikilla liikennöimillämme reiteillä lisääntyy nopeasti tulevina vuosineljänneksinä, Tallinkin hallituksen puheenjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Helsinki–Tukholma-liikenne oli pysähdyksissä tai vajaakapasiteetillä 2022 kevääseen asti, ja on vasta nyt alkanut palautua normaaliin liikenteeseen. Sen sijaan Helsinki–Tallinna-rahtiliikenne on kehittynyt suotuisasti läpi pandemian ajan.