Kumppanit
15.05.2019 //
Kuva:
Veikko Somerpuro

Viking lisää XPRS:n vuoroja

Huhtikuusta alkaen Viking Linen XPRS sai lisää vuoroja Helsingin ja Tallinnan välille. Viime vuoden tapaan myös Tukholman reitin laivat tekevät päiväkäyntejä Tallinnaan.

Viking Linen matkustajamäärä oli viime vuonna yli 6,4 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö paransi oman toimintansa tulosta, mutta kruunun heikkenemisen ja polttoaineen kallistumisen takia tulos jäi lopulta edellisvuoden tasolle.

– Matkustajaliikenteen volyymit olivat ihan hyvät, mutta suurempi haaste on saada riittävä kate matkustajaa kohden, toimitusjohtaja Jan Hanses sanoo.

Hänen mukaansa alkuvuosi 2019 ja varsinkin maaliskuu olivat hyvin haasteellisia, mutta varustamo suunnittelee silti kasvua täksi ja ensi vuodeksi.

– Helsingin ja Tallinnan välinen liikenne on kasvussa. Lisäämme vuoroja ja toivomme, että kysyntä on sen mukaista. Jos katsoo, miten Eckerö on onnistunut nostamaan volyymeja, niin mekin olemme optimistisia.

XPRS:n lisävuorojen ohella Tukholmasta aamuisin saapuvat laivat tekevät viime kesän tapaan päiväkäynnin Tallinnaan ennen kuin lähtevät Helsingistä takaisin Tukholmaan.

– Kysyntä päiväristeilyille oli viime vuonna hyvä. Suurin osa matkustajista on suomalaisia, mutta on myös virolaisia, jotka jatkavat Tukholmaan asti, sekä Tukholmasta tulevia, jotka haluavat jatkaa Tallinnaan.

Viking Linella on uusi laiva rakenteilla Kiinan Xiamenissa. Se tulee Turun ja Tukholman väliselle reitille. Aluksen suunniteltu luovutusaika on joulukuussa 2020, minkä jälkeen matka Suomeen kestää kuusi viikkoa.

Viking Linen Tukholman laivoilla on jo maasähköjärjestelmä käytössä.

– XPRS:lle maasähkö toteutetaan ilmeisesti tammikuussa 2020, kun telakoimme sen, Hanses sanoo.