Helsingfors Hamns databank

Medier är välkomna att använda Helsingfors Hamn Ab:s databank, där finns våra företagslogotyper samt bilder på olika delar av hamnen och våra nyckelpersoner. Bilderna är Helsingfors Hamn Ab:s egendom.

Om bilderna inte kan sparas eller om du inte hittar önskad bild eller övrigt bakgrundsmaterial, vänligen kontakta Helsingfors Hamns kommunikationsenhet.

HÄR FINNS HELSINGFORS HAMNS DATABANK

Fotograferingstillstånd

Fotograferingstillstånd behövs INTE i Helsingfors Hamns allmänna utrymmen, såsom incheckningslokalerna i passagerarterminalerna eller i områden som är direkt anslutna till gatunätet, till exempel för nyhetsinspelningar, intervjuer eller passagerarnas egna bilder.

Förhandstillstånd krävs när man

  • vill fotografera i Helsingfors Hamns stängda skyddsområde
  • filma scener för kommersiella ändamål, till filmer eller liknande
  • fotograferingarna kräver specialarrangemang.

Fotograferingstillstånd beviljas vanligtvis på engångs- och korttidsbasis.
Fotograferingstillstånd måste sökas i god tid före planerad fotograferingstid, senast fem vardagen innan. Ansökningar som lämnas in med kortare varsel kan endast tas emot i undantagsfall.

Prissättning för fotograferingar

Vi debiterar 422,00 € (+ moms 24 %)/h för fotografering i Helsingfors Hamns lokaler eller områden.

I detta arrangemang ingår hyra av lokal, arbetstimmar, tekniska arrangemang, skydds- och bevakningsarrangemang samt fotograferingstillstånd.

Denna prissättning gäller inte nyhetsmedier, för vilka fotograferingstillstånd är kostnadsfria.

Fotografering i hamnens skyddsområde

Tillstånd beviljas vanligtvis inte till skyddsområden som är stängda för allmänheten, om fotograferingen till exempel gäller kommersiell reklam, att göra en musikvideo, spela in en film eller liknande.

Tillträde till skyddsområden förutsätter vanligtvis att en följeslagare är med. Följeslagaren kan vara en person från Helsingfors Hamns personal eller en representant för ett företag som verkar i hamnen, vilken är insatt i säkerhetsfrågorna gällande rörlighet.
Reflexvästar ska användas i skyddsområdena. Vid behov kan de lånas från hamnportarna.

Drönarflygning begränsad

Helsingfors Hamns områden är UAS-flygrestriktionsområden enligt Transport- och kommunikationsverket Traficoms föreskrift. I ett restriktionsområde är det tillåtet att flyga en drönare, endast med ett särskilt tillstånd.

Enstaka särskilda tillstånd beviljas i Helsingfors Hamns områden utifrån en bedömning från fall till fall enligt Helsingfors Hamns specialvillkor och -tillstånd.
Särskilda tillstånd kan sökas direkt hos Helsingfors Hamn genom att skicka e-post till port.luvat(at)portofhelsinki.fi