Skatuddsterminalen ligger i Helsingfors centrum och har goda kollektivtrafikförbindelser. Dessutom kan du vid behov hoppa in i en taxi eller hyra en bil vid terminalen.

Spårvagn

Spårvagnslinje 4 från Munksnäs till Skatudden.
Gördelgatans hållplats, ca 400 m promenadavstånd från terminalen.

Spårvagnslinje 5 från Töölö till Skatudden.

Spårvagnsbiljetter kan köpas med HRT Mobilbiljett och från biljettautomaten nära passagerarterminalen. Engångsbiljetter finns också till försäljning vid Viking XPRS informationsdisk.

Anslutningar 

Helsingfors centralstation (2,5 km): Spårvagn 4 till Glaspalatset.
Kampens bussterminal (3,2 km): Spårvagn 4 till Glaspalatset.
Helsingfors-Vanda flygplats (22,6 km):
Spårvagn 4 till Glaspalatset, därifrån promenerar man till centralstationen. Därifrån buss 600.
Tågen I och P trafikerar från centralstationen till flygplatsen, restiden är ca 30 min.

Taxitjänster

Taxistationerna är belägna framför terminalen. Taxifilerna som är närmast terminalen är reserverade för Helsingfors Hamns avtalstaxipartner Lähitaksi och Taksi Helsinki. Avtalstaxibilarna uppger alltid sina priser och använder utsläppssnåla bilar. Chaufförerna är språkkunniga. Det finns även taxibilar på stationen nattetid och under rusningstid.

Biluthyrning vid terminalen till ett förmånligare pris

Helsingfors Hamn och Hertz biluthyrning erbjuder ett enkelt sätt att hyra en bil direkt från terminalen. Samtidigt får du upp till 10 % rabatt på biluthyrningspriset på Hertz webbplats.

BOKA DIN BIL FRÅN SKATUDDENS TERMINAL HÄR.

Du kan hämta nyckeln till hyrbilen med en PIN-kod från nyckellådan, som finns i terminalens avgångshall och är markerad med Hertz-logon. 

Bilen finns vid parkeringsplatsen nära terminalens huvudingång och platsen är markerad med en Hertz-skylt.

Du kan också återlämna bilen till hamnen genom att parkera den på samma parkeringsplats som du tagit den ifrån och återlämna nyckeln till nyckellådan.

Vid verksamhetsställena i hamnen kan du också utnyttja Hertz-företagspris samt andra rabatter och specialerbjudanden. Boka i detta fall bilen via Hertz webbplats på www.hertz.fi