Helsingfors passagerarhamnar har utmärkta parkeringsmöjligheter för både fartygspassagerare och andra besökare i området. Det finns parkeringsplatser i närheten av fartygsterminalerna både i utomhusområden och i parkeringshus.

Boka en parkeringsplats på förhand i tjänsten satamaparkki.fi

Boka och betala en parkeringsplats i Västra hamnens Hamnparkeringshus, Olympiaparkeringen eller Magasinstranden på förhand. Du sparar pengar och får en smidig avresa.

  • Vi rekommenderar att man anländer till hamnen i god tid före fartygets avgång. Antalet ledigt parkeringsplatser varierar beroende på fartygens ankomst- och avgångstider.
  • Parkering är avgiftsbelagd. Endast genom att parkera på de markerade parkeringsplatserna kan man undvika en felparkeringsavgift. Utanför parkeringsplatserna gäller parkeringsförbud. 

Betalning av parkeringen

Västra hamnens Hamnparkerings hus och utomhusparkering i Helsingfors Hamn: du kan betala för parkering med EasyPark, Taskuparkki och ParkMan eller med en parkeringsautomat. Parkeringsautomaterna fungerar med de vanligaste betalkorten (Visa, Visa Electron, Visa Debit, Mastercard, Mastercard Debit).

Olympiaparkeringen: Parkering endast med förhandsbokning och betalning på www.satamaparkki.fi

P8 Parkeringsplats, Nordsjö hamn: betalning till automat med mynt eller betalkort, EasyPark eller ParkMan, nätbank.

Våra parkerings partner

Taskuparkin logo

Handikapp parkering

Med en rörelsehindrad parkerings-ID kan du parkera gratis i valfri parkeringsbox märkt för en personbil på hamnens utomhusparkeringar förutan Magasinstranden P3. Det finns ingen anledning att observera den maximala parkeringstiden.

Parkering kundtjänst

Aimo Park
kundtjänst tfn +358 207 812 461

Aimo Park sköter parkeringen i hamnens parkeringsområden och -hallar i Södra hamnen, på Skatudden och i Västra hamnen.

mån – fre 7.00 – 21.30
lö 9.30 – 19.30
sö 11.30 – 19.30