Erfaren hamnrestaurangentreprenör tar över mat- och dryckverksamheten i Skatuddens terminal

”Vi har redan under en lång tid tillsammans aktivt och smidigt utvecklat restaurangtjänsterna och uppnått goda kundnöjdhetsresultat”, säger Marika Pauli, Chef för affärsutveckling och strategi, om samarbetet mellan Hamnen och Henri Häkkinen.

Restaurangtjänsterna i Skattuddens fartygsterminal i Helsingfors Hamn förnyas. Från och med början av juli ansvarar HH Ravintolat, som är bekant från de övriga passagerarterminalerna i centrum, för tjänsterna. Cafe Kuppi öppnades i nedre entrén till glädje för både passagerare och förbipasserande.

”Hamnmiljön och fartygspassagerarna är bekanta för oss, eftersom vi också ansvarar för restaurangtjänsterna på Västra terminalen 2 och Olympiaterminalen. Vi känner till önskemål från resande barnfamiljer, arbetsresande och fritidsresenärer, och nu kan vi lyfta restaurangutbudet i Skattuddens terminal till en lika hög nivå som i andra passagerarterminaler i Helsingfors centrum”, gläder sig Henri Häkkinen, restaurangägare.

Caféet på markplan erbjuder delikata kalla och varma kaffedrycker. Specialkaffe och sommarens trendigaste kaffedrycker lämpar sig också för den internationella smaken. Därtill finns ett brett utbud av läskedrycker samt mellanmål, småsalt, hotdogs och helsingforsiska specialiteter.

Cafe Kuppi är öppet varje dag, enligt fartygens avgång på morgonen och kvällen. Caféet har öppet hela dagen under de livligaste veckodagarna, såsom fredagar.

Det finns ett café och en bar i incheckningsområdet på terminalens andra våning som betjänar båtpassagerarna. Utöver det delikata caféutbudet är det även möjligt att njuta av bryggeriprodukter och drinkar.

Bistron på tredje våningen öppnas till en början endast för de livligaste avgångarna, men även för beställningsgrupper. 

Specialkost beaktas väl i terminalens restaurangurval, likaså fästs uppmärksamhet vid ansvarsfull verksamhet. ”Vårt Löfbergs-kaffe är ansvarsfullt producerat och vi serverar alltid allt ur ändamålsenliga kärl. Dessutom koncentrerar vi vår logistik för att minska transporternas miljöbelastning”, berättar Häkkinen.

I terminalen vill man dessutom bjuda besökarna på helsingforsiska närprodukter. 
”På bryggerisidan finns lokala specialiteter och det lönar sig att komma och smaka på till exempel Eromangas hembageriprodukter. Välkommen att trivas!”

HH Ravintolat är ett finländskt café- och restaurangföretag som grundades 2002. Bolaget verkar huvudsakligen i transportterminalmiljöer och betjänar ett stort antal kunder på ett ansvarsfullt och kundorienterat sätt tillsammans med högklassiga samarbetspartner. Bolaget bedriver verksamhet i Helsingfors Hamns passagerarterminaler, huvudjärnvägsstationen, Iso Paja och Vuosaari Golf klubb. HH Ravintolat sysselsätter cirka 60 personer och omsättningen är cirka 7 miljoner euro.  www.hhravintolat.fi  (på finska)

Mer information:
Henri Häkkinen, restaurangägare: henri.hakkinen (at) hhravintolat.fi, tfn 040 5820911
Helsingfors Hamn Mediadesk: mediadesk(at)portofhelsinki.fi, tfn 040 5065280