Helsingin Satama sai Future Workplaces 2023 sertifikaatin – Työntekijöille merkitykselliset asiat toteutuvat Satamassa hyvin

Eezy Siqni Oy myönsi Helsingin Satamalle Future Workplaces -sertifikaatin. Sen voi ansaita työpaikka, jonka yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä.

”Jo usean vuoden ajan olemme selvittäneet Siqnin henkilöstökyselyllä, mitkä ovat työntekijöillemme kaikista merkityksellisimmät asiat työelämässä ja kuinka hyvin ne meillä toteutuvat. Kuuntelemalla henkilöstöä olemme saaneet hyvän ymmärryksen siitä, mihin asioihin meillä kannattaa eniten satsata”, kertoo Katja Riikola, Helsingin Sataman henkilöstöjohtaja.

Satamassa on panostettu pitkäjänteisesti esimerkiksi erilaisiin yhteisöllisyyttä lisääviin asioihin sekä esihenkilötyön kehittämiseen. Koko henkilöstölle on pyritty tarjoamaan monenlaisia mahdollisuuksia osallistua kehitysprojekteihin ja esittää näkemyksiään.

Helsingin Sataman Siqni-kyselyn tulokset ovat nousseet tasaisesti kautta linjan jo useamman vuoden ja myös vuoden takaiseen verrattuna.

”Nyt saadut hienot tulokset ovat koko talon saavutus, ja kunnia sertifikaatin ansaitsemisesta kuuluu meille kaikille. Yrityskulttuuri kun kehittyy Ihmisten välisessä jokapäiväisessä vuorovaikutuksessa”, iloitsee Riikola.

“Meillä on ihan huipputyöpaikka. Ja kuten tiedetään, hyvä henkilöstötyytyväisyys ja asiakastyytyväisyys kulkevat käsi kädessä. Meillä molemmat ovat todella hyvällä tasolla”, toimitusjohtaja Ville Haapasaari kiittää.

Helsingin Sataman työntekijöitä kahvitilassa.
Olemme panostaneet monenlaiseen yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Helsingin Sataman henkilöstökyselyn tulokset numeroina

 • Helsingin Satamalla on toteutettu Siqni-kysely vuodesta 2019
 • Vuonna 2023 vastausprosentti oli erinomainen 90 %
 • Liekki-indeksi oli 81. Se kertoo keskiarvon, kuinka Helsingin Sataman henkilöstölle merkityksellisimmät asiat satamassa toteutuvat. 
 • eNPS eli työntekijöiden nettosuositteluindeksi oli 35.

TOP 10 merkityksellisintä asiaa Helsingin Sataman työntekijöille

 1. Mielekkäät työtehtävät
 2. Työpaikan varmuus ja jatkuvuus
 3. Oikeudenmukainen palkka ja luontoisedut
 4. Työn ja vapaa-ajan tasapaino
 5. Mahdollisuus käyttää päivittäin omaa osaamistaan
 6. Oikeudenmukainen ja kyvykäs esihenkilö
 7. Työpaikan vahva yhteishenki
 8. Vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja työympäristöön
 9. Työympäristö, jossa voi olla oma itsensä
 10. Ammattitaitoiset kollegat