Länsisataman uusi pysäköintitalo tuo matkustukseen lisää mukavuutta

21.01.2020
Uutiset
AW2 Arkkitehtien havainnekuva Royal Center -keskuksesta ja Royal Park -pysäköintitalosta
AW2 Arkkitehtien havainnekuva näyttää kuinka pyöreä pysäköintitalo liittyy kiinteästi suunnitteilla olevaan Royal Center -keskukseen. Länsiterminaali 2 jää kuvan ulkopuolelle vasemmalle.

Helsingin Länsisatamaan valmistuu alkuvuodesta 2021 uusi, laivamatkustajia ja suunnitteilla olevan urheilu- ja tapahtumakeskuksen asiakkaita palveleva pysäköintitalo. 

Pysäköintitalo nousee Länsiterminaali 2:n läheisyyteen, mutta tulee palvelemaan myös Länsiterminaali 1:n matkustajia. 

Uusi pysäköintitalo on ensimmäinen osa Royal Center -keskusta. Pysäköintitalon ovat kehittäneet yhteistyössä Royal Areena Oy ja Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt. Talon rakennuttaa Kiinteistö Oy Helsingin Jätkäsaaren Satamapysäköinti c/o Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt ja sen rakentaa rakennusyhtiö YIT Suomi Oy. Pysäköintitalon rakentaminen alkaa välittömästi ja se valmistuu alkuvuodesta 2021.

Helsingin Satama Oy vuokraa tilat ja tulee vastaamaan niiden ylläpidosta ja toiminnasta. 

Pysäköintitalon suunnittelussa ja toteutuksessa pyritään ennen kaikkea käyttäjäystävällisyyteen ja selkeyteen. AW2 Arkkitehtien suunnitteleman pyöreän pysäköintitalon julkisivumateriaalina käytetään lasia ja alumiinia. Siihen tulee noin 730 autopaikkaa, sähköauton latauspisteitä, pyöräpaikkoja sekä aulatilat. 

– Moderni pysäköintipalvelu on tärkeä osa sujuvaa matkustusta. Helsingin Satama haluaa parantaa matkustajakokemusta ja tehdä helppoa niin pysäköintipaikkojen ennakkovaraamisesta, itse pysäköinnistä kuin sen maksamisesta, toteaa Sari Nevanlinna, Helsingin Sataman matkustajaliiketoiminnan johtaja. 

Lisätietoja:
Marika Pauli
Matkustajaliiketoiminnan kehityspäällikkö, Helsingin Satama Oy
marika.pauli(at)portofhelsinki.fi
p. +358 40 8202413