Maailman suurin hydraulinen nosturi Vuosaaren satamassa

08.01.2018
Uutiset
Mantsinen 300 Vuosaaren satamassa
Mantisinen 300 on suunniteltu bulkkitavaran ja suurten Panamax-laivojen tarpeisiin, mutta se toimii yhtä ketterästi kuin pienemmät nosturit.

M.Rauanheimon uusi Mantsinen 300 lastaa Ääneskosken sellua Vuosaaren satamassa. Maailman suurin hydraulinen nosturi saapui satamaan osina marraskuun 2017 lopulla. Valtavan laitteen noin kaksi viikkoa kestäneen käyttöönoton jälkeen se oli valmis vaativiin lastauksiin.

Selluliikenne Metsä Groupin Äänekosken uuden tehtaan jakeluvarastosta ja etukuljetuksista aina toukokuussa valmistuneeseen M.Rauanheimon operoimaan Vuosaaren vientivarastoon saakka on alkanut sujuvasti. Marraskuussa satamaan saapui sellua 11 junaa viikossa, ja täyteen vauhtiin päästäneen vuoden 2018 puolella.

Osa sellusta jatkaa heti matkaansa satamasta merikontteihin pakattuna, osa jää varastoon odottamaan break bulk -aluksien kuljetuksia. Useita pieniä aluksia kävi jo alkusyksystä noutamassa sellua ja ensimmäinen iso, noin 20–30 000 tonnia kuljettava nk. ”kiinanlaiva” saapui satamaan joulun jälkeen. Valtavan aluksen lastaaminen on vaativa operaatio, johon Mantsinen 300 lupaa markkinoiden nopeimman työsyklin ja kokoluokkansa parhaan tuottavuuden.

Mantsinen 300 Vuosaaren satamassa

Mantsinen 300
Maksimiulottuma 38 metriä
Omapaino 320 – 380 t
HybriLift®-energiantalteenottojärjestelmä