Helsingin Satama avasi rekkaparkin – tavoitteena joustavampi satamaliikenne

Rekkoja jonottamassa laivaan Länsisatamassa.
Uusi levähdysalue tuo joustavuutta Helsingin satamaliikenteeseen.

Helsingin Satama avasi satamaliikenteelle tarkoitetun rekkaparkin Helsinki-Vantaan lentoaseman kupeeseen osoitteeseen Katriinantie 22, Vantaa.

Raskaan liikenteen taukoalueiden puutteen jatkuttua jo pitkään, Helsingin Satama pitää tarpeellisena investointiaan omaan raskaan liikenteen levähdysalueeseen. Pilotoitavalla ratkaisulla tavoitellaan joustavuutta Helsingin satamaliikenteeseen, sekä helpotusta esimerkiksi pidempien pyhien vilkkaan laivaliikenteen mukanaan tuomiin ajoittaisiin liikenneruuhkiin.

”Katriinantien rekkaparkkiin ohjataan vuoroaan odottamaan raskaita ajoneuvoja, joilla on varaus myöhemmin Helsingistä lähtevälle laivalle. Laivoihin luvitetut ajoneuvot tunnistetaan automaattisesti rekkaparkin portilla rekisterinumeron avulla”, kertoo kehittämispäällikkö Jani Lindroos Helsingin Satamasta.

”Luotamme kuskien kiinnostuvan tästä mahdollisuudesta, ja siirtyvän keskustan ruuhkista odottamaan lähtöään alueelle, jossa on hyvät palvelut.”

Alueen käyttö satamaliikenteelle maksutonta

Alueella on tilaa n. 45 rekalle ja kuljettajien käyttöön tarjotaan kunnolliset saniteettitilat ja peseytymismahdollisuudet. Alue on käytössä sekä keskustan satamien että Vuosaaren sataman lähdöillä ja sen käyttö on satamaliikenteelle maksutonta.

Rekkojen pysäköintipaikan symboli sekä WC:n ja suihkun symbolit.

Pääasiassa tauko- ja levähdysalueista sekä niiden riittävyydestä vastaa Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus yhdessä kuntien kanssa. Raskaan liikenteen liikennemäärät ovat kasvaneet selvästi viime vuosien aikana, mutta tauko- ja levähdysalueiden kapasiteetista on useilla pääkaupunkiseudun alueilla ollut pulaa jo pitkään. Tilanne on johtanut siihen, että raskasta ajoneuvokalustoa pysäköidään epävirallisilla paikoilla ja kaupunkien katuverkolla.

Ajo- ja lepoaikalainsäädäntö sekä liikenneturvallisuus edellyttävät kuljettajilta taukoja mm. satamiin saavuttaessa.

Lisätietoja: mediadesk(at)portofhelsinki.fi, p. 040 5065280