Suuret purjelaivat saapuvat heinäkuussa Helsinkiin

Purjelaivoja Helsingissä

Helsinki toimii Tall Ships Races -nuorisopurjehdustapahtuman isäntäsatamana 4.–7.7.2024. Tapahtuman odotetaan keräävän kaupunkiin noin 500 000 kävijää. Helsingin Satama on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani ja tapahtuma-alueena toimii kaupungin keskustassa Eteläsataman, Kauppatorin, Katajanokan, Kanavarannan ja Pohjoisrannan alueet.

Tall Ships Races tarjoaa runsaasti ohjelmaa sekä yleisölle että laivojen miehistöille. Vuoden 2024 Tall Ships Races -tapahtumassa on mukana kuusi isäntäsatamaa, joista peräti kolme on Suomessa. Mukana ovat Helsingin lisäksi Liettuan Klaipeda, Viron Tallinna, Suomen Turku, Ahvenanmaan Maarianhamina ja Puolan Szczecin.

Vuosittainen tuhansien nuorten kansainvälinen suurten purjelaivojen kilpailu Tall Ships Races järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi. Tapahtuman tarkoitus on edistää yhteisen purjehdustapahtuman kautta nuorten koulutusta ja yhteistyötä kansallisuuteen, kulttuuritaustaan, uskontoon ja sosiaaliseen taustaan katsomatta ja se tuo kaupunkiin useita kymmeniä suuria ja näyttäviä purjealuksia miehistöineen, joiden ympärille suuri yleisötapahtuma rakennetaan.

Edellisen kerran Tall Ships Races nähtiin Helsingissä 2013.

Tapahtuman tuottaa Helsingin tapahtumasäätiö. Lue lisää ja tutustu ohjelmaan.