Länsisatamassa pysäköinti siirtyy parkkitaloihin

27.07.2020
Uutiset

Matkustajien ajoneuvojen pysäköinti Helsingin Länsisatamassa muuttuu. Nykyiset kenttäpysäköintialueet supistuvat ja lopulta poistuvat kokonaan, kun Jätkäsaaren kaupunkirakentaminen etenee.  Aluksi satamaa käyttävien matkustajien pitkäaikainen pysäköinti siirtyi kesäkuussa 2020 väistötiloihin pysäköintitaloon.

Aivan Länsiterminaali 2 läheisyyteen on parhaillaan rakenteilla uusi pysäköintitalo, joka palvelee tulevaisuudessa myös laivamatkustajia. Moderni pysäköintipalvelu tekee pysäköintipaikkojen ennakkovaraamisesta, pysäköinnistä ja maksamisesta helppoa. Pysäköintitalo otetaan käyttöön alkuvuodesta 2021.

P-Atlas Jätkäsaaressa

Pitkäaikainen pysäköinti tilapäisesti P-Atlas pysäköintitaloon

Ennen uuden pysäköintitalon valmistumista laivamatkustajilla on lyhytaikaisen kenttäpysäköinnin lisäksi käytössään 360 pitkäaikaista pysäköintipaikkaa kerroksissa 3-8 Helsingin kaupungin omistamassa, vasta-avatussa P-Atlas pysäköintitalossa Länsisatamankadun varrella (osoite: Länsisatamankatu 35).

Matka pysäköintitalolta Länsiterminaali 2:lle ja Länsiterminaali 1:lle on noin 600 metriä, joka vie kävellen noin 8 minuuttia.

P-Atlas pysäköintitalossa matkustajien käytössä on kätevät Easypark ja Parkman -mobiilimaksuvaihtoehdot. Pysäköinnin hinnan voit selvittää jo etukäteen sataman pysäköintilaskurilla osoitteessa https://www.portofhelsinki.fi/matkustajille/pysakointi-satamassa.

Raitiovaunulla pääsee terminaalille saakka

Mahdollisuuksien mukaan laivamatkustajat voivat yksityisautoilun sijaan myös hyödyntää terminaaleille tiheästi liikennöiviä raitiovaunuyhteyksiä (linjat 7 ja 6T).

Aivan läheltä löytyy myös suosittujen kaupunkipyörien asemia (tarkista asemien sijainti ja pyörien saatavuus täältä: https://kaupunkipyorat.hsl.fi/fi/helsinki/stations).

Lue lisää pysäköinnistä Helsingin satamissa:
https://www.portofhelsinki.fi/matkustajille/pysakointi-satamassa

Lisätietoja:
Helsingin Satama Mediadesk: mediadesk(at)portofhelsinki.fi, p. 040 5065280