Uusi yläramppi nopeuttamaan autojen laivaan ajoa Katajanokalla

25.02.2019
Uutiset
Viking XPRS Katajanokalla Helsingissä

 
Helsingin Satama rakennuttaa Katajanokan laivaterminaalille uuden ylärampin, joka nopeuttaa autojen ajoa laivaan. Henkilöauton kanssa merimatkalle lähtevien jonotusajat lyhenevät. Ramppia tulee käyttämään Viking Linen XPRS-matkustaja-autolautta.

Uusi ramppi valmistuu Katajanokalle kesäkuun puoliväliin mennessä. Se nopeuttaa XPRS:n ajoneuvojen purkua ja lastausta arviolta noin 15 minuuttia.
 
– Uudistus on meille tärkeä. Kun jonotusajat lyhenevät, matkustajakokemus paranee, kertoo Viking Linen terminaalipäällikkö Tom Kotka.
– Ramppi tehostaa autokannen purku- ja lastausprosessia. Nykyisin ylempi autokansi eli henkilöautokansi puretaan alemman rahtikannen kautta, laivan sisällä olevaa ramppia käyttäen. Vastaisuudessa voimme purkaa samanaikaisesti rahtia alemmalta kannelta ja henkilöautoja ylemmältä.
 
XPRS-alukseen tehtiin tammikuun huoltopäivien aikana ylemmälle autokannelle aukko ramppia varten.
 
Helsingin Sataman investoinnin arvo on hieman yli miljoona euroa. Rampin rakentaminen edellyttää ensin EK7-lauttapaikalla matkustajakäytävän lyhentämistä ja purkutyöt on jo tehty. Uuden rampin rakentaa Lohkoasennus Oy, joka on rakentanut myös mm. Länsisatamaan viime vuoden keväällä valmistuneen sivurampin.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Ari Parviainen, Helsingin Satama Oy
ari.parviainen(at)portofhelsinki.fi
p. +358 (0) 50 0214904