Mira: Hyvän asiakaskokemuksen asialla

Nainen istuu kahvilassa kahvikuppi kädessään.

Mira Lehdolla on edessään uudet kuviot, kun hän syksyllä pitää Satamasta opintovapaata. Helsingin Sataman matkustajaliikenteen palvelupäällikön rooli saa hetkeksi siirtyä taka-alalle, kun Mira tekee opiskeluvaihdossa gradua kauppatieteen maisterin tutkintoa varten. 

”Valmistuin Laurea ammattikorkeasta tradenomiksi 2016, ja melkein heti sen jälkeen pääsin satamaan töihin, Länsiterminaaliprojektiin assistentiksi. Tein hallinnollisia ja avustavia tehtäviä, mutta noin vuoden jälkeen siirryin Sataman matkustajapuolelle assistentiksi. Uusi rooli oli laajempi, ja siihen kuului myös vuokraukseen liittyviä tehtäviä, sopimushallinnointia ja budjetoinnissa avustamista.”  

”Alkuvuodesta 2019 siirryin kehitystehtäviin, ensin toimin vuoden ajan liiketoimintakoordinaattorina ja kehitin Sataman kaupallisia palveluita. Hyvältä on tuntunut se, että kokemuksen karttuessa olen saanut lisää vastuuta”, Mira kertoo.

Huhtikuusta 2020 lähtien Mira on thenyt palvelupäällikön töitä, missä hänellä on vastuu terminaalipalveluiden kehittämisestä ja niiden kaupallisesta konseptoinnista. 
”Työhön kuuluu paljon yhteistyökumppaneiden tapaamista, datan analysointia, uusien palveluiden suunnittelua ja asiakaskokemuksen kehittämistä. Yksi isoimmista projekteista on pysäköinnin ennakkovarauksen mahdollistavan satamaparkki.fi-palvelun kehittäminen yhdessä tiimimme kanssa. Myös terminaalien remonttien ja ravintolauudistusten suunnittelussa olen saanut ottaa isoa roolia. ” 

Rohkeus kokeilla uutta on tärkeää: ”Itse pitää miettiä mitä seuraavaksi kannattaa viedä eteenpäin, joten itsenäisyys ja idearikkaus on hyväksi. Samoin ulospäinsuuntautuneisuus, ja ihmisten kanssa pitää haluta tehdä töitä. Vielä mainitsisin myös priorisointitaidot, kun kaikkea ei voi tehdä heti ja kerralla”, Mira listaa ominaisuuksia, joista hänellä on työssään hyötyä.

”Pidän tosi paljon siitä, että saan tehdä töitä matkailun parissa ja luoda asioita, joista matkustajat tulevat hyvälle tuulelle."

"Saan ratkaista konkreettisia haasteita, ja tulokset näkyvät matkailijoiden kokemuksessa. Työilmapiiri on tosi kannustava. Vaikka olen vielä nuori, olen saanut vastuuta. Ja silti saan myös tukea, eikä kaikkea täydy ratkaista tai tehdä yksin. Pienessä organisaatiossa tunnemme toisemme ja työtavat tulee tutuksi. Ja oman tiimin yhteishenki on vahva.”

”Työn myötä olen saanut lisää ammatillista itsevarmuutta ja esiintymistaidot ovat karttuneet. Myös palveluliiketoiminnan ymmärrykseni on kasvanut. Olen saanut kehittyä niin substanssiosaamisessa kuin esimerkiksi projektijohtamisessa”, Mira arvioi.

Nyt Miralla on siis tähtäimessä kauppatieteen maisterin tutkinto, ja onneksi maali jo häämöttää. ”Pääaineeni on strateginen liiketoiminnan kehittäminen, ja opiskelu on mielekästä, kun sen pystyy hyvin yhdistämään omaan työhön. Kovasti jo odotan maisterivaihtoani Barcelonassa. Mutta ensi vuonna taas nähdään, Satama!”

Lue lisää uratarinoita Helsingin Satamasta.